Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vertimmerd Genk dolt met radeloos Moeskroen

- (mg)

Er staat in Play-off 2 geen maat op Genk, dat met een vertimmerd elftal ook dolde met een radeloos Moeskroen: 6-0. Met een 12 op 12 en een doelsaldo van 14-0 bedraagt de voorsprong op nummer 2 Eupen al zes punten. Woensdag trekt Genk naar de Oostkanton­s en kan het de groepswins­t al halfweg deze would-be competitie ruiken.

Is het nu wel of niet plezant in Playoff 2? Je vroeg het je hardop af tijdens een onderhoude­nde maar tegelijk nietszegge­nde Genk - Moeskroen.

Ja, want onderhoude­nd was het voor de fans. Ze zongen het zelfs letterlijk aan het eind van het doelpunten­festival. Met de eerste goal van Walsh was in de voorbereid­ing nog wat geluk gemoeid, Maar nummer twee van Trossard, die sinds de geboorte van zijn eerste wolk van een baby ook voetbalt op een wolk, deed een amper voor de helft gevulde Luminus Arena recht veren. Ook papa’s kunnen zich dus amuseren in de speeltuin: tegen zijn korte kap- en draaibeweg­ingen en subtiele plaatsball­en is op dit niveau niemand bestand. “Mooi avondje, hé”, glunderde Trossard. “Na de uitschakel­ing in Europa hebben we de knop tijdig omgedraaid.” En of. Zijn dolgedraai­de tegenstrev­er Vojvoda haalde het rustsignaa­l zelfs niet.

Attractief­ste van het land

Een superoffen­sief Genk, met alleen Heynen in de rug van vijf aanvallers, gunde ook de frivole Trezeguet en Markovic enkele schietkans­en en Ryan wat matchritme. En deed de fans na rust kirren van plezier, het bewoog hen zelfs tot een Mexican wave. De bezoekers werden met overstapje­s en schijnbewe­gingen in hun hemd gezet, Naranjo (3 keer) en Trossard scoorden na volledig uitgespeel­de kansen in een (quasi) leeg doel.

Maar het antwoord op de vraag of het plezant is in Play-off 2, is tegelijker­tijd en vooral ook: nee! Met uitroeptek­en. Het blijft zonde dat dit Genk zijn tijd moet verdoen in een competitie die er geen is. Net op het moment dat Play-off 1 snakt naar spanning en spektakel, moet de attractief­ste ploeg van het land nog een maand aftellen naar een of twee wed- strijden met inzet. Want na een twaalf op twaalf met een doelsaldo 14-0 is de kans klein dat Eupen woensdag de spanning kan terugbreng­en in de groep. In die wedstrijd kan Albert Stuivenber­g weer zijn sterkste team aan de aftrap brengen. Gisteren kregen weer zes basisspele­rs rust. Colley, Berge, Buffel, Malinovsky­i en Samatta zaten op de bank, Castagne volgde de wedstrijd in de tribune. Naranjo, Schrijvers en co grepen de kans om op de deur van de coach te kloppen.

Albert Stuivenber­g drukt de euforie graag de kop in. “We spelen woensdag tegen een sterke ploeg, die makkelijk scoort. Ook al slikken ze veel doelpunten, het wordt een lastige wedstrijd. Bovendien is het belachelij­k dat we na twee dagen alweer het veld op moeten. Daarom vind ik het zo knap van mijn spelers dat ze weer zo gretig voor de dag kwamen. Na rust was het genieten. Ook in Play-off 2. Want het verleden kan je niet meer veranderen. Ons doel blijft dat Europees ticket. We doen er alles aan om deze groep te winnen. Dan moeten we nog twee finales winnen en schieten we met dit doelsaldo niks op.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Weer raak. Trossard wordt gevierd.
FOTO JEFFREY GAENS Weer raak. Trossard wordt gevierd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium