Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen twee prijzen pakken”

Eden Hazard schiet Chelsea voorbij Tottenham naar Finale FA Cup

- BART LAGAE

Zonder gevoel van spijt greep Eden Hazard gisteren naast de trofee voor Speler van het Jaar in de Premier League. Hij schoot als invaller (!) Chelsea voorbij Tottenham naar de finale van de FA Cup en geeft de Blues zo vertrouwen om morgen tegen Southampto­n een nieuwe stap te zetten naar de titel. Of hoe het uiteindeli­jk toch allemaal om de collectiev­e prijzen draait.

Niet dat hij het type is dat snel zal twijfelen aan zijn mogelijkhe­den, maar Eden Hazard was toch wat blij dat Chelsea zaterdag Tottenham versloeg in de halve finale van de FA Cup. Na de slechte prestatie op Manchester United kon de gedoodverf­de titelkandi­daat een opkikkertj­e gebruiken. In de stand hadden de Spurs een tienpunten­kloof immers teruggebra­cht tot vier stuks. En ook in Wembley was Tottenham dominant in het spel.

“Vorige week in Manchester was voor de hele ploeg slecht, mezelf inbegrepen”, zei Hazard na de wedstrijd. “Deze zege brengt opnieuw een beetje vertrouwen in de ploeg. We hebben zin om twee trofeeën te winnen. Maar het is nog niet gedaan, we hebben nog enkele wedstrijde­n te spelen.”

Liever in de basis

Omdat morgen al de thuiswedst­rijd tegen Southampto­n wacht, besloot trainer Antonio Conte in te grijpen. Hij gaf rust aan Diego Costa en Hazard, waardoor Michy Batshuayi voor het eerst sinds januari aan een wedstrijd mocht beginnen. Willian was de vervanger van Hazard. Er stonden nog goeie spelers op het veld, maar Conte gaf met zijn keuzes duidelijk de voorrang aan de Premier League. “De trainer riep me vrijdag bij zich”, zei Hazard. “Hij zei dat onze wedstrijd van dinsdag ook heel belangrijk is en dat hij daarom Diego en mij op de bank ging zetten. Maar we hebben kwaliteite­n genoeg in de ploeg.

Willy (Willian) heeft in mijn plaats gespeeld en twee keer gescoord. De coach heeft de goeie keuze gemaakt.”

Willian zorgde met een doelpunt uit een vrije trap en een strafschop voor de 1-0 en de 2-1. Harry Kane en Dele Alli maakten gelijk voor Tottenham. De stand was 2-2 en Tottenham was de betere ploeg toen Costa en Hazard na een uur mochten invallen.

“Of ik de ideale invaller ben? Dat weet ik niet”, zei Hazard met een lachje. “Ik wil liever de wedstrijde­n beginnen. Maar als ik dan toch moet invallen, probeer ik het verschil te maken. Vandaag stond het 2-2 toen ik inviel en heb ik het verschil gemaakt. Dus ben ik blij.”

Na een afgeweken corner scoorde Hazard de 3-2. Hij zorgde ook voor de assist van Matic al was die goal volledig de verdienste van de Serviër. Hij knalde vanop 25 meter onhoudbaar in de winkelhaak.

“Nemanja heeft een heel mooie trap, hij zou vaker op doel moeten schieten”, zei Hazard. “Deze zege doet deugd, maar we kunnen pas echt het psychologi­sch voordeel op Tottenham krijgen als we dinsdag tegen Southampto­n winnen. Dan bedraagt de kloof opnieuw zeven punten en staan zij onder druk op Crystal Palace. Het is nooit makkelijk daar te winnen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Eden Hazard vlamt de bal voorbij Kyle Walker en Dele Alli.
FOTO PHOTO NEWS Eden Hazard vlamt de bal voorbij Kyle Walker en Dele Alli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium