Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verrassend: niet Hazard, maar Kante wint Speler van het Jaar

- (bla)

Niet Eden Hazard of Romelu Lukaku, maar Chelseamid­denvelder Ngolo Kante werd gisteravon­d in Londen uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar door de PFA, de Engelse vereniging van Profvoetba­llers.

Dat een meer verdedigen­d ingestelde speler de trofee krijgt, mag verbazing wekken. Maar de invloed van de kleine Fransman was merkbaar in de onverwacht­e titelwinst van Leicester vorig jaar en de dominantie van Chelsea in de Premier League dit seizoen.

Eden Hazard was niet teleurgest­eld “Als ik de prijs had gekregen, zou ik Ngolo hebben uitgenodig­d op het podium om met mij de prijs te delen”, zei hij na de zege tegen Tottenham. “Ngolo verdient het. Niet alleen voor dit seizoen, maar voor zijn twee seizoenen samen in de Premier League. Ik had al vooraf gezegd dat hij mijn favoriet was. Zijn verkiezing is goed voor het voetbal.”

Hazard maakt nog wel kans op twee andere prijzen, die van de Engelse journalist­en en die van de Premier League zelf. “Er komen nog genoeg kansen op een trofee. Ook collectiev­e, met de club. Mijn kinderen willen altijd dat ik trofeeën win. Welke maakt niet uit, ze denken altijd dat papa de beste is.”

 ??  ?? FOTO ISOPIX
Ngolo Kante.
FOTO ISOPIX Ngolo Kante.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium