Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze zullen op training niet meer met me lachen”

-

Ook in Koksijde bleef Beerschot Wilrijk dit seizoen ongeslagen op verplaatsi­ng. Een doelpunt van Tom Pietermaat bleek voldoende voor de veertiende driepunter buitenshui­s. Leuk extraatje: door het puntenverl­ies van Dessel Sport op het veld van Sprimont loopt paarswit vlak voor de start van de playoffs nog wat verder uit in de stand.

Met doelman Quintijn Steelant voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en met Denis Prychynenk­o in de plaats van de lichtgeble­sseerde Swinkels centraal achteraan ging Beerschot Wilrijk aan de kust op zoek naar zijn veertiende zege buitenshui­s dit seizoen. Al snel vond Tom Pietermaat de weg naar doel. Uiteindeli­jk bleek het voldoende voor Beerschot Wilrijk voor de zege.

“Mijn eerste doelpunt van het seizoen”, lachte Pietermaat. “Eindelijk. Na 29 wedstrijde­n. En het is dan ook nog een belangrijk doelpunt. Genoeg gelachen op training als ik in de buurt van het doel kom. Jammer dat die verlossend­e tweede treffer er niet kwam. Zo bleef Koksijde tot de laatste minuut in de match. We hadden nochtans genoeg kansen om de wedstrijd sneller te beslissen.”

Na amper tien minuten had Pietermaat Beerschot Wilrijk al op voorsprong gezet. “Een verdediger trapte de bal pardoes tegen me aan. De bal viel in mijn loop, zodat ik kon oprukken richting doel. Ik werd door niemand aangevalle­n en ook de laatste verdediger bleef wijken. Plots zag ik een opening en waagde ik mijn kans met een geplaatste bal, waarmee ik de doelman tegenvoets te grazen nam. Het was een heerlijk gevoel om eindelijk eens te kunnen scoren.”

Kort na de pauze creëerde Beerschot Wilrijk opnieuw twee grote kansen. Zo stuurde Losada op de tegenaanva­l Messoudi alleen op weg naar het doel. “Ik was goed gevolgd, maar Mo besliste om zelf zijn kans te gaan” aldus Pietermaat. “Dat had mijn tweede doelpunt kunnen worden, maar Mo nam zijn verantwoor­delijkheid en daar is niets mis mee. Hij had net zo goed als ik kunnen scoren, maar het lukte net niet. Toch wonnen we verdiend. Mede dankzij een sterke prestatie van Koksijdedo­elman Ampe bleef het slechts bij een zuinige 0-1 overwinnin­g. Ook pogingen van Placca en Schaessens ranselde hij nog uit zijn doel.”

Straffe cijfers

Ondanks de mindere collectiev­e prestatie op Koksijde sprokkelt Beerschot Wilrijk dit seizoen 43 op 45 buitenshui­s. Straffe cijfers, dat beseft ook Pietermaat.

“Enkel een hevige sneeuwbui op het veld van Geel kostte ons een perfect parcours. Dit is een heel mooie reeks. Nu alleen nog zien dat we volgende week op eigen veld tegen Oudenaarde de reguliere competitie in stijl afronden, om dan met een zo groot mogelijke voorsprong aan de play-offs te kunnen beginnen.”

 ??  ?? Jimmy De Jonghe en Alexander Maes vieren het belangrijk­e doelpunt van Tom Pietermaat (rechts) op het veld van Koksijde.
FOTO BEERSCHOT WILRIJK
Jimmy De Jonghe en Alexander Maes vieren het belangrijk­e doelpunt van Tom Pietermaat (rechts) op het veld van Koksijde. FOTO BEERSCHOT WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium