Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Even wennen na 21 op 21”

-

Dessel Sport had het niet makkelijk op het kleine veldje van Sprimont en moest genoegen namen met een puntje tegen de degraderen­de Luikenaars, die vorige speeldag ook een punt sprokkelde­n tegen Seraing.

Een eenentwint­igste zege kwam er dus niet voor Dessel, dat Thomas Jutten zag terugkeren na zijn letsel en de geschorste Kevin Janssens verving. Ook de herstelde Timothy Dreesen stond opnieuw aan de aftrap waardoor Wouter Vosters terug linksachte­r werd ten koste van Willem Ofori.

De Desselse kapitein toonde ook enige ontgoochel­ing na afloop van dit gelijkspel tegen Sprimont, dat in de heenmatch ook ei zo na een puntje pakte in Dessel, maar twee late goals beslisten er toen anders over.

“Je weet dat spelen tegen zulke tegenstrev­ers geen geschenk is, maar dat neemt niet weg dat er kansen genoeg waren om het pleit in ons voordeel te beslechten, maar de bal wou er niet in en dat is jammer. Te meer omdat we een aantal goede mogelijkhe­den kregen.”

“Uiteraard is dit wennen, want we waren aan een puike reeks bezig van zeven overwinnin­gen op rij. Maar we hadden eveneens het deksel nog op de neus kunnen krijgen, gelukkig hield doelman Wim Kustermans ons recht in de slotfase.”

WS Brussels

Dessel wil alvast op de slotdag de eenentwint­igste zege pakken en dat kan op twee manieren: door een forfaitsco­re of door een gewoon duel tegen WS Brussels te winnen, de club die met schrapping bedreigd wordt.

“Dat spelletje blijft maar duren. Ik vraag me af welke regeling er nu getroffen wordt want we stellen vast dat sommige teams de punten zomaar krijgen zonder te spelen. Dit weekend werd er door Brussels weer gespeeld tegen Seraing (2-2). Dit is toch een vorm van competitie­vervalsing”, schuddebol­de de Desselse kapitein, die uiteraard graag het seizoen in schoonheid wil eindigen. “Er wordt sowieso gevoetbald volgend weekend, al dan niet in een vriendenma­tch want we willen matchritme opdoen met het oog op de play-offs. Het is voor de eer, maar we spelen uiteraard ook voor de premies en we willen zeker weerwerk bieden in deze minicompet­itie. We hebben in competitie bewezen dat we niet moeten onderdoen voor stijger Beerschot Wilrijk”, besloot Vosters, die tevreden is dat er niet veel zal veranderen met het Dessel van volgend seizoen, want een handvol spelers hebben nog een lopend contract en andere A-spelers verlengden hun verblijf zoals onder anderen Kustermans, Vosters, Vansimpsen, Gerits, Baeten en tweede doelman Arrazole De Onate. Met de 20-jarige verdediger Brent Peers (beloften Antwerp) rondde de club reeds een eerste transfer af.

FRANCIS VAN HOOF

 ??  ?? Wouter Vosters.
FOTO SMB
Wouter Vosters. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium