Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben echt blij dat ik de ze kans nog heb gekregen”

Daimy Deflem staat nog eens aan de aftrap

- GEERT FIERENS

Door een goal in blessureti­jd van Youssef Challouk en het 22 gelijkspel van Dender tegen Hamme zet Heist de deur voor deelname aan de eindronde weer op een kier. Wie voluit van zijn match genoot, was Daimy Deflem. Hij stond nog eens in de basis.

“Ik ben echt blij dat ik deze kans nog heb gekregen”, sprak Daimy Deflem. “Ik weet zelf niet eens wanneer het de laatste keer was dat ik nog eens aan de aftrap kwam. Zo lang is het al geleden. Ik geef toe dat ik er geen geweldig jaar heb opzitten. Ik besef goed dat de coach niet helemaal tevreden over me was. Ik kan veel beter dan ik heb laten zien. Ik had ook een mindere periode kort na de winterstop. Door een samenloop van omstandigh­eden zat ik niet goed in mijn vel. Maar de voorbije weken was het allemaal beter en trainde ik weer met volle goesting. Ik was opnieuw de voetballer die ik graag ben. Dat heeft de trainer ook wel opgemerkt. Ik ben me op training blijven inzetten en daarvoor werd ik nu beloond. En dat doet goed.”

Deflem reageerde heel ontgoochel­d na de rust toen hij een gele kaart kreeg. Waarom? “Dat laat zich een beetje raden, hé. Dan mag je eindelijk weer eens meedoen en pak je je derde gele kaart. Ik ben er op de laatste speeldag dus niet bij. En dat is heel spijtig, want ik had heel erg graag deze match een verlengstu­k gegeven. Ik ben blij met de zege, maar ook blij dat ik toch nog iets heb kunnen geven. En dat geeft me een goed gevoel, want een makkelijk jaar is het niet gewor- den en ik ben de eerste om daarbij ook de vinger op de wonde te leggen.”

Als Heist de eindronde niet speelt, dan is het voor Deflem einde verhaal bij Heist. “Ik trek naar Londerzeel in tweede amateurkla­sse. Sportief is dat een stap terug, maar het is een club die bovenaan in tweede wil meedraaien en dat spreekt me aan. Bovendien: sportief gezien zet ik misschien wel een stap terug, maar als ik daar een vaste pion kan worden en we kunnen meespelen voor de betere plaatsen, dan zie ik dat zo niet. Misschien is dit een verrassend­e keuze, maar ik studeer nog. En de combinatie maken van studeren en voetballen op dit niveau is niet altijd zo vanzelfspr­ekend.”

Over de match was Deflem kort en duidelijk. “Zo slap het in de eerste helft was, zo goed speelden we in de tweede helft. We hebben na de rust laten zien waarom de deur voor de eindronde nog op een kier staat. Dus de zege is wel terecht, vind ik.”

 ??  ?? De spelers van Heist vieren de late winnende treffer van Challouk op het veld van Geel.
FOTO
SMB
De spelers van Heist vieren de late winnende treffer van Challouk op het veld van Geel. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium