Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelersgro­ep reageert erg volwassen”

Hoofdtrain­er Jonas De Roeck (Berchem) met vertrouwen naar laatste speeldag

- (hf)

“Ik zag mijn spelers tot mijn grote tevredenhe­id op het elan van de voorbije week verder gaan”, aldus Berchemcoa­ch Jonas De Roeck. “De voorbije week werd op een erg volwassen manier naar deze match toegewerkt. Vanaf de eerste minuut werd niets aan het toeval overgelate­n. De beloning volgde in de vorm van een vroeg doelpunt. Toen we bij de rust al een 0-3 voorsprong op het scorebord voetbalden, konden we het enkel onszelf nog moeilijk maken. Na de pauze drukten we nog even door tot 0-5.”

Voorzorg

“Tijd om na een uur spelen een dubbele wissel door te voeren, deels ook uit voorzorg, maar ook met het oog op wat nog komen moet. Joachim De Wilde staat met tweemaal geel genoteerd en bovendien verdienen Addo Ransford en Nwokoro Light ook hun speelminut­en. Jelle van Kruijssen ondervindt al even hinder in de kuit, maar was wel voldoende fit om als bankzitter aan de match te beginnen. Zijn vroege invalbeurt was niet voorzien, maar we konden met de lichte blessures van Hairemans en Absisan geen risico’s nemen met het oog op volgende week. Zo kreeg Jelle toch ook nog twintig minuten speelgeleg­enheid.”

“Deze prestatie en vooral de manier waarop mijn spelers met de hele situatie rond het titelgebeu­ren omgaan, doet me het beste verhopen voor de slotmatch tegen Cappellen van volgend weekend op Berchem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium