Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bekroning voor prachtig seizoen”

Gouden schoen voor Van Den Driessche

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met ruime cijfers van Hades. De zege was terecht, maar de score lichtjes overdreven. In een amusante eerste helft kregen de Limburgers immers vijf fraaie kansen.

De 1-0 halfweg was dan ook gevleid. Maar in een sterke tweede helft wettigde Rupel Boom de zege door Hades volledig te domineren. Eén van de uitblinker­s in een sterk Booms geheel was Jeroen Van Den Driessche. Ook hij besefte dat er voor rust te veel kansen werden weggegeven. “We begonnen heel sterk met drie open kansen binnen de eerste vijf minuten. Daarna lieten we hen te makkelijk in de match komen en diende Snijders ons meermaals voor een achterstan­d te behoeden. Maar onze tweede helft was heel sterk met veel fraaie combinatie­s en uitgespeel­de kansen. En ik denk niet dat Hades na rust nog een kans heeft gehad. We wisten op voorhand dat het niet evident ging worden, want Hades had zes van zijn laatste zeven matchen gewonnen. Dat we dan toch ruim winnen van zo’n ploeg geeft aan dat Rupel Boom nog steeds in een goeie flow zit.”

De Bomenaars zijn duidelijk klaar voor de eindronde. “Dat is zo. We hebben een jonge en hongerige groep die voluit zijn kans zal gaan in de nacompetit­ie. Niks moet, alles mag. Ons seizoen kan sowieso al niet meer stuk. Maar we gaan er alles aan doen om ook van die eindronde een succes te maken.”

Mooie apotheose

Voor Van Den Driessche volgde er nog een mooie apotheose want hij werd verkozen tot beste speler van het jaar en kreeg de gouden schoen van de supporters. “Een heel mooie bekroning van een prachtig seizoen. Uiteraard voel ik me enorm vereerd, maar ik voel mezelf zeker niet de beste speler van de ploeg. We hebben vooral een sterk collectief waarin iedereen perfect zijn plaats kent. De erkenning van de supporters doet deugd. Een jaar geleden speelde ik nog drie reeksen lager. Ik was wel met ambitie naar Rupel Boom gekomen, maar dit had ik uiteraard niet verwacht. En dan te beseffen dat ons seizoen zo dramatisch begon met een 4-0 pandoering in de beker tegen een Limburgse eersteprov­incialer. Wie had toen durven denken dat we derde zouden eindigen en de eindronde zouden halen?”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Boomse vreugde na de treffer van MunozHerre­ra.
FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Boomse vreugde na de treffer van MunozHerre­ra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium