Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk wordt het een galamatch”

Van den Heuvel hoopt op af scheid in schoonheid

- EDDY NOUWS

Voor een handvol Cappellens­pelers werd de slotwedstr­ijd voor eigen volk geen afscheid door de grote poort. Een verdienste­lijke wedstrijd eindigde in een ontgoochel­end gelijkspel.

Na de vroege voorsprong vergat Cappellen de klus definitief te klaren. Het tempo lag te laag om de bezoekende afweer nog eens in gebreke te stellen, al kwam Nick Van Asch met een persoonlij­ke actie wel dicht bij de verdubbeli­ng. “We hadden de partij onder controle en niets liet zich aanzien dat we op een gelijkspel zouden stranden”, zegt Stef Van den Heuvel, die door de gele schorsing van Dirk Mathyssen diep in de spits werd uitgespeel­d. “In de eerste helft konden we ons overwicht onvoldoend­e vertalen in kansen, maar na de pauze nam de druk geleidelij­k toe. Spijtig genoeg kende de bezoekende doelman een begenadigd­e dag en wist hij raad met pogingen van een zestal ploegmaats. Ook ikzelf dacht de verdubbeli­ng aan de voet te hebben, maar andermaal lag Espeso in de weg. Dat bij een zeldzame tegenstoot de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, was bijzonder zuur, zeker omdat er een buitenspel­geurtje aan het doelpunt kleefde. We lieten ons niet uit ons lood slaan en in de slotfase hebben we nog alles op alles gezet. Dat resulteerd­e weer in een drietal mogelijkhe­den, maar telkens opnieuw liep het in extremis mis. Uiteindeli­jk blijven we ontgoochel­d achter na een degelijke partij met een massa goed uitgespeel­de kansen.”

Meer dan begrijpeli­jk blikte Van den Heuvel na afloop graag vooruit naar de slotwedstr­ijd op Berchem. “Jammer dat Berchem nog geen zekerheid over de titel heeft”, zegt hij. “Het maakt de zaken voor mij erg delicaat. Ik hoop dat we er zondag een galawedstr­ijd van kunnen maken. Ongetwijfe­ld zal er een massa volk op afkomen en de sfeer zal fantastisc­h zijn. Ik ben blij dat Cappellen niets meer te winnen of te verliezen heeft. De degradatie­dreiging hebben we achter ons gelaten en we kunnen alleen spelen voor de eer en de premie. Een hele opluchting na de desastreuz­e seizoensta­rt, toen we bang achter ons moesten kijken. We komen uiteindeli­jk nog dicht in de buurt van de veertig punten, het objectief dat we voor aanvang van het seizoen voor ogen hadden.”

“Ik blik met een goed gevoel terug op mijn passage bij Cappellen. Ik hoop dat het orgelpunt in het verlengde ligt. Het ideale scenario? Thes verliest een of twee punten, Cappellen wint en Berchem is kampioen.”

 ?? FOTO KMS ?? Stef van Den Heuvel tegen Grimbergen, een beeld uit de heenwedstr­ijd.
FOTO KMS Stef van Den Heuvel tegen Grimbergen, een beeld uit de heenwedstr­ijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium