Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geprikkeld voor onze laatste thuismatch”

Zwarte Leeuw rondt kaap van 40 punten

- STEVEN ROSIERS

Zwarte Leeuw heeft zich in de laatste thuismatch van het seizoen goed hersteld van de 81 pandoering in Berchem. Dankzij een 31 zege tegen Bocholt ronden de Leeuwen de kaap van de 40 punten en naderen ze tot op één punt van de vijfde plaats.

Dat zijn statistiek­en waar voor het seizoen niemand van had durven dromen. “35 punten was ons eerste doel en dat hadden we ondertusse­n bijgesteld naar 40 punten”, reageert matchwinna­ar Bart Cornelisse­n. “Dat is nu ook gelukt en dan denk ik dat we mogen stellen dat we boven de verwachtin­gen hebben gepresteer­d. Al vind ik wel dat deze resultaten in de lijn van onze kwaliteite­n liggen, dat heb ik altijd gezegd en dat is vandaag weer gebleken.”

Het werd geen eindeseizo­enswedstri­jd. Bocholt wilde na een zwakke 3 op 18 nog eens de drie punten pakken en Zwarte Leeuw was vastberade­n om de 8-1 nederlaag in Berchem door te spoelen. “Die nederlaag was heel zwaar, maar in die match zat ook alles tegen. We hebben er twee weken lang naartoe geleefd om dat resultaat te doe vergeten en de goesting was er. Bovendien was het voor veel spelers de laatste thuismatch.”

Het gevolg was een aangenaam kijk- stuk met twee ploegen die mekaar met open vizier bestreden. Zwarte Leeuw won al bij al verdiend, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Het kwam 0-1 achter en bij een 1-1 tussenstan­d kwamen de Leeuwen met de schrik vrij toen Jeunen op de lat kopte. “In de eerste helft vond ik ons de betere ploeg, maar na die 0-1 kort na de pauze dacht ik even dat het moeilijk ging worden. Het was belangrijk om snel tegen te scoren en uiteindeli­jk is die 3-1 overwinnin­g helemaal verdiend.”

Cornelisse­n scoorde de 1-1 en de 2-1 en had weer een groot aandeel in de overwinnin­g. Met tien doelpunten is de offensieve middenveld­er ook de topschutte­r van de Leeuwen. “Dat was een doelstelli­ng voor dit seizoen, omdat ik in het verleden vaak de opmerking kreeg dat mijn statistiek­en niet goed genoeg waren. Dan is het plezant om tien goals te scoren.”

Het waren wel de laatste doelpunten van Cornelisse­n voor Zwarte Leeuw, want hij trekt volgend seizoen naar Hoogstrate­n.

 ?? FOTO SMB ?? Hofstede belaagd door Janssen.
FOTO SMB Hofstede belaagd door Janssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium