Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coach Yves Van Heurck is s treng

“Meer gekregen dan verdiend”

- Paul Theeuwen

Tegen de gang van het spel in ging City Pirates winnen op het veld van Esperanza Pelt en dat stak trainer Yves Van Heurck niet weg. Hij verontschu­ldigde zich zowaar bij de thuisploeg. Presteerde de ploeg eerder ondermaats, topschutte­r Tristan Dermaut was wel bij de pinken.

“Wij gaan de kansen van Esperanza Pelt niet optellen, want dan worden wij verlegen”, stak de T1 van wal. “Alsof wij de punten hier op een diefje hebben meegenomen. Het eerste kwartier namen ze ons serieus in de tang, maar ze hadden geen afwerkers bij al hun kansen. De tweede helft leek op weg een kopie van de eerste te worden. Ons eerste kansje was raak. De doorsteekp­ass van Joy Van Den Bogerd valt goed op de slof van Tristan Dermaut en die heeft een neus voor doelpunten. Hij heeft er nu al 32 dit seizoen achter zijn naam en het is nog niet gedaan. Maar hij gaat ons spijtig genoeg verlaten voor Lyra. Goalgetter­s van zijn gehalte lopen er niet veel rond in derde”, zei Van Heurck, die een draw op Pelt een correctere uitslag vond.

Of Tristan Dermaut, maker van twee doelpunten, er ook zo over dacht? “Wij wisten dat Pelt een moeilijke verplaatsi­ng kon worden. Het is een ploeg die ons voetballen­d wel ligt. En bij voetbal hoort ook een beetje geluk. Dat hadden wij deze keer zeker aan onze kant. We zijn wel wat laks aan de wedstrijd begonnen. We acteerden te nonchalant tot wij 2-1 achter kwamen. Vanaf dan hebben we meer inzet getoond, zonder echte kansen, maar wel met een reeks hoekschopp­en als gevolg en die bleken lonend. De winning goal van Olivier Vertommen kwam uit zo'n fase.”

“Wat betreft mijn doelpunten. Die in de eerste helft op assist van Joy Van Den Bogerd: ik kon de laatste man bij Pelt passeren en besluiten. Bij het tweede doelpunt was enig geluk gemoeid. De bal bleef in de kluts hangen en viel zo in mijn voeten. Vanaf de rand van de zestien was het raak.”

“Mijn vertrek naar Lyra is een bewuste keuze. Ik ben zelfstandi­g dakwerker en wil het wat rustiger aan doen in eerste provincial­e. Het is ook wat minder trainen en zo. Maar vooraleer het zover is, ben ik nog bij City Pirates en moet er nog een eindronde komen met wie weet een promotie. Kan ik die meemaken, ik zal het sportieve zeker niet laten liggen. Dat staat altijd mooi op het visitekaar­tje.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Yves Van Heurck.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Yves Van Heurck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium