Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je moet het toch nog altijd waarmaken als titelfavor­iet”

Matig, maar doeltreffe­nd MariaterHe­ide verzekert zich van titel in Essen

- TOM VAN CAELENBERG­E

Vijf minuten powerplay en een klinische doodsteek op slag van rust, meer had MariaterHe­ide gisteren niet nodig om afstand te nemen van een verdienste­lijk Excelsior Essen, om meteen ook de titel helemaal veilig te stellen. “We haalden niet ons normale niveau, maar laten we nu maar vooral van het mooie moment genieten.”

Maria-ter-Heide speelt volgend seizoen opnieuw in derde provincial­e. Het groen-witte legioen - 94 supporters maakten zelfs de verplaatsi­ng met een volle bus - zag geen hoogdraven­de opvoering van hun kampioensp­loeg, maar daar maalde achteraf niemand om.

“Onze spelers haalden niet hun niveau, maar ik ben toch ongeloofli­jk fier op de jongens”, reageerde coach Kenneth De Swaef, leeggespot­en champagnef­les in de hand.

“Je moet het toch maar doen. Maria-ter-Heide werd door iedereen als titelfavor­iet naar voren geschoven. Zelf hebben we die ambities nooit publiekeli­jk uitgesprok­en. In de kleedkamer­s deelden we wel één doel, één ambitie. Dit is een heel mooi moment. In mijn eerste volledige seizoen als hoofdtrain­er mag ik meteen de titel vieren. Dat is fantastisc­h. Voor de spelers nog meer, want zoiets maak je maar één of twee keer in een voetbalcar­rière mee. Dat de club naar derde gaat, terwijl ik in vierde blijf? Dat is een weloverwog­en keuze. Ik wil dit scenario volgend jaar graag met Achterbroe­k herhalen.”

Ook voor Loïc Heuten betekent de kampioenst­itel een prachtig afscheid van ‘t Polygoon. “Samen met Jonas Michiels verhuis ik naar SintJob. Toch ga ik de sfeer bij Maria-terHeide zeker missen. We hebben in Essen gedaan wat we moesten doen, zonder echt goed te spelen. Hadden we last van titelstres­s? Ik weet het niet precies. Maria-ter-Heide voetbalde niet zoals een kampioen hoort te spelen, maar we zijn er wel in geslaagd om rustig te blijven. We wilden in de tweede helft zeker niet te zot meer doen.”

Ploegmaat Yves Dalle verwijst zijn neef en toekomstig Donktraine­r Tom Dalle zo naar de eindronde. “Zaterdag zaten we elkaar nog te jennen tijdens een feest. Het is mogelijk dat we volgend seizoen in dezelfde reeks zitten. Of ik dan de komende weken voor Donk ga supportere­n? Nee, dat niet (lacht).”

 ?? FOTO W&F ?? Feest bij de spelers van MariaterHe­ide na het behalen van de titel.
FOTO W&F Feest bij de spelers van MariaterHe­ide na het behalen van de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium