Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan mezelf niets verwijten”

Robin Mertens rijdt zich v oor eigen volk in de kijk er, Limburger Rutger Wouters wint

- KAREL LEMMENS

Geen succes voor de regiorenne­rs op de GP Juul Marinus. Na een geanimeerd­e wedstrijd toonde de Limburger Rutger Wouters zich de snelste in een spurt van elf. Zandhovena­ar Robin Mertens toonde zich voor eigen volk, maar werd niet beloond voor zijn inspanning­en.

Tot ongeveer halfweg zat de wedstrijd op slot, het hoge tempo had daar veel mee te maken. Maar dan slaagde een groep van dertien renners er toch in om voorop te geraken. Daarin onder meer vertegenwo­ordigd: plaatselij­k favoriet Robin Mertens, Kurt Geysen, Pieter Oerlemans, Arno Crabbé, Joran Mertens en Jeroen Goeleven. De dertien reden een halve minuut voorsprong bijeen, maar meer ademruimte wou het peloton de kopgroep niet gunnen. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles weer samen. Kort daarop kwam de beslissend­e vlucht van elf renners tot stand. Op vijf kilometer van het einde hadden ze nog een dikke halve minuut voorsprong en was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat. In de spurt bleek Rutger Wouters veruit de snelste. “Op tweehonder­d meter van de streep ben ik voluit doorgegaan”, zegt de Truienaar. “Ik wist dat ik met de wind in het nadeel niet te vroeg mocht aanzetten. Gelukkig kwam er niemand meer over mij. Meteen goed voor mijn derde zege van het seizoen.”

Mertens kiest verkeerde vlucht

Robin Mertens, vorige week nog winnaar in Retie en extra gemotiveer­d om voor eigen volk een gooi te doen naar de zege, moest vrede nemen met een verre ereplaats. “Halfweg koers ben ik samen met een andere renner naar de kopgroep toe gereden”, zegt Mertens. “Er zaten enkele sterke renners vooraan en ik vond het toch te gevaarlijk om ze te laten rijden. We konden gelukkig vrij vlot aansluiten en het draaide goed rond. Haast meteen kregen we een halve minuut voorsprong bij mekaar gefietst. Toch voelde ik na een tijdje dat het niet snel genoeg meer ging, omdat sommigen op hun limiet zaten. Ik heb nog geprobeerd om het tempo in de kopgroep zo hoog mogelijk te houden, maar ik kreeg te weinig steun. Zo werden we bij het ingaan van de laatste ronde ingerekend door het peloton.”

“Ik hou van een harde koers en daarom had ik ook geen schrik om voor de aanval te kiezen. Bovendien had ik echt goeie benen. Dubbel spijtig dus dat niet voor de overwinnin­g heb kunnen spur- ten. Toen we werden ingerekend, is de beslissend­e vlucht meteen vertrokken. Van onze ploeg was Stijn Siemons mee, maar die kon het spijtig genoeg niet afmaken. Hij werd uiteindeli­jk vierde. Ik kan mezelf echter niets verwijten. Ik heb me voor eigen publiek getoond en het deed deugd dat ik door heel wat mensen werd aangemoedi­gd. Dat ik uiteindeli­jk niet op het podium sta, is jammer. Maar wie niet waagt, niet wint. Ik heb het tenminste geprobeerd.”

 ?? FOTO AVT ?? Rutger Wouter steekt de armen in de lucht. De Limburger spurtte in een groepje van elf naar de zege in de Juul Marinuspri­js in Pulderbos.
FOTO AVT Rutger Wouter steekt de armen in de lucht. De Limburger spurtte in een groepje van elf naar de zege in de Juul Marinuspri­js in Pulderbos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium