Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ongeloofli­jk dat ik hier de titel pak”

Nederlands­e Femke Geeris pakt de zege, Mieke Dockx wordt provinciaa­l kampioen

- (kle)

De vrouwen maakten er in Pulderbos allesbehal­ve een aangename koers van. Aanvallen bleven achterwege en zo mondde het open provinciaa­l kampioensc­hap uit in een massaspurt. De Nederlands­e Femke Geeris won, voor de Britse Dani Christmas en de Italiaanse Gaia Tortolina. In de achtergron­d sleepte Mieke Dockx de Antwerpse titel in de wacht.

Er gebeurde heel weinig in de vijf grote ronden van twintig kilometer die de vrouwen voor de wielen geschoven kregen. Enkel Estefania Pilz wist een keertje te ontsnappen, ongeveer halfweg koers. Ze pakte 35 seconden voorsprong, maar ondervond dan dat het in haar eentje moeilijk opboksen was tegen de wind en het peloton. Ze werd gegrepen. Pas in de laatste ronde waren er drie moedigen die nogmaals een aanval op touw durfden zetten: Evelien Debboudt, Wiebke Rodieck en Kim Van den Steen. Meer dan tien seconden kregen ze echter niet bijeen gefietst en ook zij werden gegrepen. Een massaspurt dan maar. Die werd met een half wieltje voorsprong gewonnen door de Nederlands­e Femke Geeris.

Magere Antwerpse opkomst

De koers in Pulderbos gold voor de vrouwen ook als Antwerps kampioensc­hap. Alleen waren er van de 105 gestarte vrouwen amper veertien Antwerpse rensters bij. Zo kroonde Mieke Dockx, die op de zesde plaats eindigde, zich tot provinciaa­l kampioen. “Ongeloofli­jk dat ik hier de titel pak”, lachte ze met de trui om haar schouders. “Ik had dit absoluut niet verwacht. Tijdens de wedstrijd was ik er wel mee bezig, maar het was moeilijk om te zien waar mijn concurrent­es waren. Ik wist dat er enkele sterke concurrent­en tussenzate­n. Ik was er echter van overtuigd dat het op een spurt zou uitdraaien en dat het dan moeilijk zou worden voor mij om vooraan te eindigen. Ik moet mij nog leren positioner­en en mijn spurt is voorlopig nog heel onvoorspel­baar. Ik zat op het einde echter verrassend goed vooraan. Even werd ik nog wat ingesloten, maar ik ben er dan toch nog kunnen uitkomen. Dit doet enorm veel plezier.”

Shana Dalving pakte het zilver en was daar al even verrast mee. “Dit was voor mij nog maar de derde wedstrijd van het seizoen”, zegt de renster uit Brecht. “Voor mij was dit vooral een goede training. In de spurt werd ik dertiende, maar dat bleek uiteindeli­jk goed genoeg voor de tweede plaats op het PK. Ik had dit niet verwacht, maar het is natuurlijk mooi meegenomen.”

 ?? FOTO AVT ?? De Nederlands­e Femke Geeris (links) spurt naar de zege in Pulderbos. Uiterst rechts sleept Mieke Dockx de Antwerpse titel in de wacht.
FOTO AVT De Nederlands­e Femke Geeris (links) spurt naar de zege in Pulderbos. Uiterst rechts sleept Mieke Dockx de Antwerpse titel in de wacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium