Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zege gaat toch even tot me moeten doordringe­n”

Emilie Conter viert zeventiend­e verjaardag op Jumping Antw erpen met GPzege

- KRIS VAN LOO

Een verjaardag om nooit te vergeten, werd het voor Emilie Conter. Tijdens Jumping Antwerpen werd de Wolvertems­e 17 jaar en ze trakteerde zichzelf op de overwinnin­g in de tweesterre­nGP. Nog maar de tweede GPzege voor Conter in haar prille loopbaan. Wouter Devos (Emporio vh Holeinde) werd net als vorig jaar tweede, Niels Fockaert (Ballerina vd Aard) werd derde.

De top vijftien van de eerste ronde mocht naar de finale en daarin was Conter met voorsprong de snelste. In de basisomloo­p had ze met Espyrante al een snelle tijd neergezet, waardoor ze als voorlaatst­e aantrad in de finale. Het liet haar toe om de ritten van de concurrent­en te evalueren, om er vervolgens op te anticipere­n. “Ik wist wat ik moest doen om de snelste te zijn. En Espyrante is een supersnell­e merrie die altijd haar uiterste best doet voor mij.”

In februari sprong Conter pas voor de eerste keer met Espyrante. Nadien reisden ze naar Spanje om zich daar voor te bereiden op het buitenseiz­oen. Het duo lijkt zich helemaal geven te hebben. Conter: “Espyrante is een tante met pit. Ze neemt me letterlijk mee naar de sprong. We voelen elkaar supergoed aan, zij doet alles voor mij en is heel braaf. Er is veel wederzijds vertrouwen. We waren echt naar Antwerpen gekomen om te winnen, of toch op zijn minst om een goed resultaat neer te zetten. Ik moest bijvoorbee­ld naar de laatste hindernis rijden in negen galopspron­gen, maar deed het in acht. Zo veel vertrouwen heb ik in mijn paard.”

Maar was deze zege voor Conter dan een bevestigin­g van al het goede dat ze al zag op training of was de zege ook voor haar een verrassing? “Winnen is altijd verrassend. Dit is pas mijn tweede GP-zege, de eerste dateert al van in augustus in Beervelde. Dit is een belangrijk­e overwinnin­g. Hier ga ik toch even van moeten bekomen, ik kan het nog altijd niet geloven. Zeker omdat ik zo weinig in ervaring heb in vergelij-

king met mijn concurrent­en.”

Wouter Devos opnieuw tweede

Een van die concurrent­en met veel ervaring is Wouter Devos. Hij won eind vorig jaar de tweesterre­nmeeting van Mechelen en begon dit jaar in Gent met een derde plaats. In Antwerpen werd hij tweede. “Ik ben toch een plaatsje opgeschove­n”, grijnst Devos. “Ook vorig jaar werd ik hier tweede. Toen vond ik dat er- ger. Vorig jaar kreeg de winnaar een auto, nu een horloge. Ach, ik kan hier best meeleven. De voorbije drie GP’s eindig ik eerste, derde en tweede. Emporio is niet het snelste paarde van het peloton. Als alles in zijn plooi valt, kan ik winnen. Zoals in Mechelen het geval was. In Antwerpen waren er twee kleinere haperingen en dat scheelt een seconde met de winnaar.”

 ?? FOTO RR ?? Emilie Conter vorig seizoen in actie in Lyon.
FOTO RR Emilie Conter vorig seizoen in actie in Lyon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium