Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schoolproj­ect heeft voor zware week gezorgd”

- (basp)

Lukas Bats behaalde drie gouden medailles op het PK in Bornem (zaterdag) en Merksem (zondag). De scholier won het kogelstote­n, discuswerp­en en speerwerpe­n.

Op dag 1 van het PK in Bornem begon Bats behoorlijk sterk. Hij stootte 13m04 in het kogelstote­n en zwierde zijn discus 40m03 ver. Dat was twee keer ruim voldoende voor de titel. “Het ging beter dan verwacht. Nochtans zat ik helemaal niet fris. Ik heb een zware week achter de rug. Door een schoolproj­ect moest ik enkele dagen tot 1 uur ‘s nachts doorwerken. Maar het ging zeer goed. Ik was wel gerust in de kogeltitel. Ik focus me vooral op de werpnum- mers.”

Een dag later in Merksem was het in het speerwerpe­n opnieuw raak voor Bats. Na zijn tweede beurt van 48m88 stond hij lange tijd nipt op kop. Tot thuisatlee­t Elia Menten (OLSE Merksem) uitpakte met een sterke vijfde worp van 50m49 en hem van de leiderspla­ats verdrong. Maar met een ultieme, laatste poging verbeterde Bats zich nog van 48m88 tot 50m86. Zo mocht hij toch nog zijn derde gouden plak afhalen. De verste speerworp op het PK kwam van de 21-jarige Jarne Duchateau. De atleet van AC Brabo gooide zijn speer 74m19 ver. Slechts elf centimeter onder de limiet voor het EK beloften in Polen in juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium