Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit opent perspectie­ven voor rest van mijn seizoen”

- (basp)

Victor Hofmans mag zich de snelste man van de provincie Antwerpen noemen. Op het PK zaterdag in Bornem won hij afgetekend goud op de 100 m en de 200 m. Zondag voor eigen club in Merksem deed hij er nog een zilveren plak bij op de 400 m.

De finale van de 100 m won Hofmans in 10’65. Helaas gaf de windmeter te veel rugwind, zodat de tijd niet homologeer­baar was. In de finale van de 200 m knalde Hofmans naar winst in 21”45, met drie tienden voorsprong op Christian Iguacel.

Eén dag later in Merksem pakte de Oelegemnaa­r zilver op de 400 m in 49”79, achter Iguacel die knap re- vanche pakte voor de 200 m en won in 49”13. “Zaterdag was ik echt heel goed”, zegt Hofmans. “Deze tijden openen perspectie­ven voor de rest van het seizoen. Dit geeft een mentale boost. Natuurlijk stond er zaterdag iets te veel wind, maar in de reeksen liep ik ook een 100 m in 10”83. Slechts vier honderdste­n boven mijn record. Doel voor de 400 m was om onder de vijftig seconden te duiken en dat lukte.”

Over enkele maanden wil de Oelegemnaa­r schitteren op het BK in het Koning Boudewijns­tadion. “Mijn hoofddoel dit seizoen is om een medaille te pakken op het BK alle categorieë­n. Twee jaar geleden miste ik daar een medaille met één duizendste. Dit jaar een medaille pakken zou de ultieme revanche zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium