Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lotto S oudal laat zich zien

“Ik hoopte nog op een er eplaats”

-

Bart De Clercq koos voor de vroege vlucht in La Doyenne en zat met acht kompanen in een achtkoppig­e kopgroep die een maximale voorsprong kreeg van maar liefst 13,5 minuten.

“Maar aan voorop blijven heb ik niet gedacht”, pufte De Clercq na de finish. “Eens ze er in het peloton de gas opzetten, slonk onze voorsprong als sneeuw voor de zon. Eigenlijk hoopte ik dat er slechts tien of vijftien renners zouden terugkeren en dat ik nog een mooie ereplaats kon behalen. Maar er kwamen er een pak meer over.”

De twee Cofidisman­nen in de kopgroep waren sterk, maar tactisch niet slim, volgens De Clercq.

“Ik zei om samen te blijven, maar ze vielen aan. Tja, met verenigde krachten hadden we na de Redoute nog kunnen ronddraaie­n en snelheid maken. Achteraf bekeken had dat dan weer niets aan het resultaat veranderd.”

Na een ontsnappin­g van 228 kilometer werd de Lottorenne­r weer gegrepen. Aan de finish werd hij uiteindeli­jk 81ste op 5’41” van winnaar Alejandro Valverde. “Het was nog serieus stoempen door de hevige tegenwind in de terugweg naar Luik. En uiteindeli­jk doofde het kaarsje stilaan wel uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium