Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants doen opnieuw gouden zaak

Havenploeg heeft tweede plaats nog wat steviger in handen

-

Port of Antwerp Giants heeft opnieuw een gouden zaak gedaan. De havenploeg won zelf van Luik en Brussels ging voor de derde keer op een rij onderuit, ditmaal in Bergen. Dat maakt dat de ploeg van Coach van het Jaar Roel Moors afgezonder­d op de tweede plaats staat met twee overwinnin­gen meer dan de club uit de hoofdstad.

Met nog vijf wedstrijde­n in de reguliere fase op de affiche zit Port of Antwerp Giants in een schitteren­de situatie. “We bekijken het wedstrijd per wedstrijd”, zegt Ryan Anderson. “Eerst de partij van woensdag in Charleroi. Maar je hebt echter gelijk dat de confrontat­ie van zondag in de Lotto Arena tegen Brussels waarschijn­lijk bepalend zal zijn voor de tweede plaats. En ja, die leeft in de groep. We staan een heel seizoen in de top twee, hebben er hard voor gewerkt en het zou dan ook jammer zijn om die in de laatste drie weken van de campagne nog te verspelen.”

“Weet je wat me vanavond nog het meest plezierde?”, vroeg coach Roel Moors. “De reactie van de spelersgro­ep in de kleedkamer na het verlies van Brussels. Zij volgden de verlenging live en schreeuwde­n hun vreugde uit. De sfeer zit dus goed en dat is belangrijk.”

Heel eventjes moeilijk

Port of Antwerp Giants had het tegen rode lantaarn Luik maar eventjes moeilijk. “Toen het met een zoneverded­iging uitpakte, kwam het terug tot op twee punten”, aldus coach Roel Moors. “Gelukkig konden we in de eerste helft toch nog een groot verschil op het scorebord brengen. In de tweede helft diepten we met collectief basketbal de bonus verder uit. Mooi en goed om enkele jongens meer rust te geven en jongeren wat ervaring te laten opdoen.”

Tien spelers kwamen bij Port of Antwerp Giants tot scoren en maar liefst vier scoorden meer dan tien punten. Ryan Anderson was met een double-double, 21 punten en 10 rebounds de uitblinker. Jason Clark liet met 13 punten en 5 assists zijn team draaien, Demitrius Conger (16 punten, 5 rebounds) bracht een pak energie en Kevin Punter (14 punten) lijkt zich meer en meer te ontwikkele­n tot een creatieve en attractiev­e shooting guard. Als Gavin Ware de komende weken ook een constante in zijn prestaties kan leggen en Mike Smith en de Belgen hun niveau verder opkrikken, mag de tweede plaats niet meer ontsnappen. Deze week zal met wedstrijde­n in Charleroi (woensdag) en Brussels (zondag) op dat vlak meer duidelijkh­eid brengen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jason Clark baant zich een weg naar twee punten.
FOTO TOM GOYVAERTS Jason Clark baant zich een weg naar twee punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium