Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen stunt tegen koploper

Sinjoren bezorgen titelkandi­daat Maaseik stevige kater

- MARCEL BERNAERTS

Antwerpen uitgeteld, uitgeblust. Nog twee keer eventjes wat kletsen krijgen en dan boeken dicht. Dat was de teneur die bij velen in het volleybalw­ereldje leefde. Zaterdagav­ond hebben de Sinjoren even de puntjes op de i gezet. Met een sterke prestatie bezorgden ze titelkandi­daat en koploper Maaseik een stevige kater.

Dit was een groots Antwerpen, een Antwerpen dat we iets te weinig in deze play-offs gezien hebben.

“Vorige week op Haasrode-Leuven, weliswaar in een andere opstelling, zat het ook al goed in elkaar”, vond trainer Alain Dardenne. “Ik heb vandaag een heel gezond agressief, scherp Antwerpen gezien. Een team dat bleef gaan, dat niet opgaf en de armen niet liet zakken in de moeilijke momenten. Dat doet deugd na die moeilijke periode. Vooral in blokverded­iging en op tegenaanva­l speelden we een heel goede wedstrijd. Dit was pure publicitei­t voor het Antwerpse volleybal. Ik hoop dat de commerciël­e wereld dit gezien heeft. Een stad als Antwerpen verdient een ploeg op het hoogste niveau. Dat hebben de jongens vandaag toch wel duidelijk gemaakt, denk ik.”

Eén van beste wedstrijde­n

Iets verderop zat middenaanv­aller Sauli Sinkkonen, samen met Jolan Cox een van de sterkhoude­rs zaterdag, na te genieten.

“Dit was een van onze beste wedstrijde­n. We hadden nog wat goed te maken voor onze supporters. Onze vorige wedstrijd tegen Menen hier in de Arenahal was niet echt goed. Die schitteren­de supporters verdienden een beter einde van het seizoen. Ik denk dat we hen vandaag niet teleurgest­eld hebben.

We zaten meteen goed in de wedstrijd, lukten direct enkele belangrijk­e punten. En dan zie je dit jonge team groeien. Eens de stress onder controle kunnen we echt wel goed volleybal brengen. Dat hebben we vandaag laten zien. We speelden ook bevrijd, niets hoefde. Tja, dan groei je in de wedstrijd en dan lukken er dingen die anders mislopen”, aldus Sinkkonen, die bij 14-16 in de vierde set met enkele gelukte bloks en aanvallen, samen met een niet te stuiten Cox, Antwerpen op weg zette naar de stuntzege.

“Maaseik staat bekend om zijn sterke verdedigin­g. Ik denk dat we daarin vandaag zeker de evenknie waren. Maar vooral in het hoofd zat het goed. We wilden iets meer de drie punten. Ik hoop dat we dinsdag tegen Roeselare onze supporters een gepast seizoensei­nde kunnen aanbieden. Ik zelf heb in mijn eerste seizoen buiten Finland alvast een schitteren­d seizoen beleefd. Het was de eerste keer dat ik volledig op het volleybal kon focussen. Het heeft zeker een betere speler van mij gemaakt. Daar ben ik de club ongeloofli­jk dankbaar voor.”

Alain Dardenne, coach Topvolley Antwerpen ‘‘Een stad als Antwerpen verdient een ploeg op het hoogste niveau. Dat hebben de jongens vandaag duidelijk gemaakt.’’

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Een geweldige vreugdeuit­barsting bij Simon Peeters na de stuntzege tegen Maaseik.
FOTO TOM GOYVAERTS Een geweldige vreugdeuit­barsting bij Simon Peeters na de stuntzege tegen Maaseik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium