Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herakles dicht bij tweede plaats

-

Het Lierse Herakles deed een goede zaak met een 45zege bij Daring. Racing en Watducks, de concurrent­en voor de tweede plaats, lieten punten liggen.

Als Herakles volgend weekend op eigen veld wint tegen Beerschot, is het zeker van de tweede plaats in de reguliere competitie. Dat betekent dat de Lierenaars in de halve finales van de play-offs titelfavor­iet Dragons ontlopen en uitkomen tegen Racing of Watducks.

Herakles werd een handje geholpen door Braxgata en Beerschot. De twee Antwerpse clubs speelden gelijk tegen resp. Racing en Watducks.

Dragons had aan één puntje bij Wellington genoeg om zeker te zijn van de eerste plaats die meteen al recht geeft op deelname aan de play-offs volgend seizoen. Het werd wel slechts een weinig flatterend­e 2-2 bij hekkenslui­ter Wellington. De Brasschate­naren kunnen hiermee niet tevreden zijn.

Bij de vrouwen verzekerde Antwerp zich mathematis­ch van deelname aan de play-offs. De Antwerpdam­es kunnen zondag de derde plaats vastleggen mits een thuiszege tegen Pingouin. Antwerp, dat met 0-2 ging winnen bij Brugge, ontmoet dan Gent in de halve finales van de play-offs. Braxgata won met 1-4 bij Pingouin en is meteen zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie. Dat biedt meteen ook zekerheid over deelname aan de EHL volgend seizoen. Braxgata sluit volgend weekend de reguliere competitie af met een thuiswedst­rijd tegen Wellington. Dat wordt wellicht ook de tegenstand­er in de halve finales van de play-offs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium