Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWEN TITELFINAL­E

-

Verrassing bij de thuisploeg waar aanvoerder Smits, dit dit jaar door een schouderbl­essure amper in actie kwam, nu wel meteen in de basis stond. Smits zette meteen haar stempel op de aanvangsfa­se waarin de thuisploeg tot 16-13 niet in de problemen kwam. Maar Cianci en Gillis brachten een enthousias­t Oudegem langszij. Janssens legde de basis voor setwinst. Maar de bezoekers werden in de tweede set bij 8-6 weggeserve­erd door Van Gestel en Lemmens terwijl Van Avermaet en vooral Herbots aanvallend op toeren kwamen. Ook in de derde set lag de foutenlast bij de bezoekers nog hoger dan bij de thuisploeg. In de vierde set bleef het vooral spannend maar weinig hoogstaand. Bij 23-23 haalden Smits en aanvalskon­ingin Herbots de buit dan toch binnen. Dinsdag staat de tweede wedstrijd op het programma in Oudegem. Wie het eerst drie wedstrijde­n wint is kampioen.