Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin verliest van Nadal, maar wel weer in top tien

-

David Goffin staat vandaag weer in de top tien na een knap tornooi op het gravel van Monte Carlo. Dat sprookje eindigde in de halve finale, waarin gravelbees­t Rafael Nadal hem klopte met 63, 61.

Had het anders kunnen lopen? Feit is dat Goffin in de eerste set 2-4 had kunnen uitlopen, maar de ref dwaalde geheel en wees een punt toch aan Nadal toe, hoewel de bal liefst tien centimeter buiten was. Consternat­ie alom, bij het publiek en bij Goffin. “Ik weet dat ik wat te veel gediscussi­eerd heb daar, maar dat was erover. Het was moeilijk om me daarna weer op te laden.” Nadal: “Die fase heeft David natuurlijk niet geholpen, maar het was nu ook weer niet zo dat het beslissend geweest zou zijn. Ik begrijp dat de situatie voor David lastig was, maar we gaan toch niet beweren dat een punt bij 2-3 in de eerste set alles verandert. Het is geen voetbal, hé. Ik kon moeilijk zeggen dat ik de bal buiten geslagen had, ik stond er te ver vanaf om dat te beoordelen. Als zich zoiets langs mijn kant van het net voordoet, zal ik uiteraard de scheidsrec­hter helpen.”

Nadal won het tornooi voor de tiende keer – de eerste speler in het huidige mannentenn­is die hetzelfde tornooi tien keer op zijn naam schrijft. Goffin benadrukt dat Nadal geen enkele fout treft en onthoudt zijn geweldige week in Monte Carlo met zijn eerste zege tegen Novak Djokovic. “Ik heb weer een stap vooruit gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium