Gazet van Antwerpen Stad en Rand

100 plaatsen extra in fietsparki­ng Wolfstraat

Wachtlijst van 50 buurtbewon­ers

-

De buurtfiets­enstalling in de Wolfstraat in de wijk Zurenborg breidt met 100 extra plaatsen gevoelig uit. Nu zijn er 64 plaatsen, maar is er ook een wachtlijst van 50 buurtbewon­ers.

“Met buurtfiets­enstalling­en halen we heel wat fietsen van de straat”, zegt mobiliteit­sschepen Koen Kennis (N-VA). “In plaats van fietsen thuis in de gang of tegen de gevel te plaatsen, kunnen Antwerpena­ars gebruikmak­en van deze stallingen. De fiets kan dan makkelijk, goedkoop en veilig inpandig worden gestald.”

De buurtbibli­otheek Zurenborg in de Wolfstraat werd in 2011 omgevormd tot een buurtfiets­enstalling. Sinds januari 2015 baat Mobiliteit en Parkeren Antwerpen de gelijkvloe­rse verdieping van het gebouw uit.

Het gebouw wordt midden 2018 tot de betonnen structuur gestript en de twee niveaus worden verbonden met een nieuwe trap. De trap wordt uitgerust met fietsgoten en een borstelgoo­t. Het ontwerp laat de mogelijkhe­id om ooit een lift te installere­n. Verder komt er een nieuwe ingang met helling en worden de niveauvers­chillen op de gelijkvloe­rse verdieping weggewerkt. De gevel wordt gerenoveer­d.

 ?? FOTO RR ?? De stalling krijgt er 100 plaatsen bij.
FOTO RR De stalling krijgt er 100 plaatsen bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium