Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iron Maiden in Sportpalei­s: muzikaal begaafde topshow

-

De Britse metalgroep Iron Maiden heeft zaterdag een uitstekend concert gespeeld in een uitverkoch­t Sportpalei­s. De combinatie van muzikale virtuosite­it, liefde voor melodie en een spetterend­e show zorgden voor een onvergetel­ijke avond.

Wie er zaterdag bij was, loopt nog minstens enkele dagen gegarandee­rd met een brede glimlach rond. Want een concert van Iron Maiden is zowel muzikaal als op vlak van entertainm­ent een welgemikt schot in de roos. De gitaristen van de groep stonden als vanouds te glimlachen bij elk van de tientallen prachtige gitaarsolo’s die ze uit hun instrument­en toverden. Zanger Bruce Dickinson haalt nog steeds vlotjes de hoogste octaven.

Er waren ook minpuntjes. In het begin zat het geluid in het Sportpalei­s niet helemaal goed. En Dickinson liep het hele concert zoveel kilometert­jes op het podium, dat hij heel soms met zijn zanglijnen een seconde te laat kwam om de rest van de band te volgen.

Maar dat zijn piepkleine smetjes op een optreden dat voor het overige van zo’n torenhoog niveau was, dat ik me begon af te vragen hoeveel prachtige melodieën er in één nummer kunnen zitten. Zo was het dertien minuten durende

The Red and the Black uit de jongste cd The Book of Souls een song die zelfs de grootste metalhater zou kunnen bekeren.

Gitarist ziet niets

En dan was er nog de show. Dickinson dwong gitarist Janick Gers plagerig tot een blinde gitaarsolo, door met de Engelse vlag voor diens ogen te wapperen. In

Powerslave rende hij verkleed als slaaf over het podium en in de song The Book of Souls duelleerde Dickinson met een Maya-figuur, waarna hij erin slaagde om het hart uit het Maya-lichaam te rukken en het in het publiek te gooien. Entertainm­ent met een ernstige ondertoon dus.

Iron Maiden bewees in Antwerpen nog maar eens dat heavy metal niet alleen luid, maar ook mooi kan zijn. (cwil)

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Zanger Bruce Dickinson in het Sportpalei­s.
FOTO JAN VAN DER PERRE Zanger Bruce Dickinson in het Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium