Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jani draait week lang mee als brandweerm­an in Antwerpen

-

Jani Kazaltzis komt vanavond in Jani Gaat voor hete vuren te staan. Hij draait een week lang mee met de brandweer van Antwerpen.

Jani is niet meteen een held in

b crisissitu­aties. Wanneer er paniek uitbreekt, doet hij daar vaak al gillend nog een schepje bovenop. Hem een drama queen noemen is een understate­ment, laat staan dat Jani er ooit aan dacht om een vuurzee in te lopen. Maar dat is precies wat er vanavond van hem wordt verwacht.

Jani draait een week lang mee met de brandweer van Antwerpen-Noord. Tussen de interventi­es door probeert hij met de steun van brandweerm­annen Dennis Mertens en Guy Meulemans een loodzware opleiding te voltooien en moet hij het vertrouwen van zijn makkers winnen. Stoere brandweerl­ui die zonder verpinken hun leven op het spel zetten voor dat van een onbekende, en van Jani verwachten ze hetzelfde.

Voor de stylist, die deze week ook aan een tweede uitzendwee­k van Shopping Queens begint, was het overigens geen prettig weekend. Zaterdagoc­htend, toen hij bij zijn auto kwam die buiten geparkeerd stond, bleken de koplampen gestolen. “Wie doet dat nu?”, vroeg Jani zich af op de sociale media. Hoe de dieven de koplampen hebben kunnen stelen zonder in de auto te geraken, is onduidelij­k. Naar verluidt gebeuren dergelijke diefstalle­n op bestelling door bendes.

 ?? FOTO VIER ?? Jani in zijn brandweeru­niform.
FOTO VIER Jani in zijn brandweeru­niform.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium