Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan werken op maat van elke club”

Samenwerki­ng KdG en studentenc­lubs

-

De Karel de Grote Hogeschool en haar zeven studentenc­lubs hebben vrijdag een nieuwe samenwerki­ngsovereen­komst onderteken­d. “We gaan werken op maat van elke club”, klinkt het.

In jongerence­ntrum Kavka, op de Oudaan, organiseer­de de Karel de Grote Hogeschool (KdG) vrijdag voor het eerst Start to Club. De praesidia van de zeven studentenc­lubs van de hogeschool waren uitgenodig­d voor enkele nuttige workshops. Op het programma: introducti­e in verzekerin­gen, sponsors zoeken, studenten werven, begroten en budgettere­n, cultuur- en sportactiv­iteiten organisere­n en feesten organisere­n.

Start to Club is een van de initiatiev­en in het nieuwe samenwerki­ngsverband tussen de clubs en de hogeschool. “We willen de clubs als bevoorrech­te partner mee betrekken in het sport- en cultuuraan­bod voor de studenten”, vertelt Marijke Damen van de KdG-studentenv­oorziening­en. “KdG werkt vanaf volgend jaar met een overeenkom­st op maat van elke club. Studenten feesten graag, maar wij vinden het ook belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan sport, cultuur en netwerkact­iviteiten. Maar elke club heeft zijn eigenheid en sterktes, dat willen we stimuleren. Zo vragen we bijvoorbee­ld niet meer aan Creatica - de studentenc­lub van Sint-Lucas - om in te zetten op sport, maar zullen we hen net ondersteun­en om een culturele activiteit als bijvoorbee­ld de Art Auction verder te doen groeien.” “We zijn al erg tevreden over de werking en activiteit­en van de clubs”, benadrukt Damen. “Bloed geven doet leven en de Comedy Night, om twee voorbeelde­n te noemen, waren een groot succes. De samenwerki­ngsovereen­komst moet hen een extra boost geven.” De clubs krijgen van KdG onder meer juridische ondersteun­ing, hebben per campus een aanspreekp­unt en kunnen inspiratie opdoen bij initiatiev­en van de hogeschool, zoals Start to Club.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Niets dan blije gezichten bij de overeenkom­st.
FOTO PATRICK DE ROO Niets dan blije gezichten bij de overeenkom­st.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium