Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gilbert Timmermans

“Een ééntalige Waal? Neen toch?”

- (lvdw)

Gilbert Timmermans verving François De Keersmaeck­er als kandidaat. Een wanhoopspo­ging, want hij is underdog voor deze verkiezing­en.

U bent de underdog. Waarom wil u zich dan toch nog kandidaat stellen? “Twee jaar geleden had men het mij al gevraagd, maar toen weigerde ik. Uit loyaliteit voor François De Keersmaeck­er. Enkele weken geleden polste men mij opnieuw en ook toen gaf ik de voorkeur aan François. Nu ik zag dat er iemand anders opstond en merkte dat De Keersmaeck­er geen kans maakte, heb ik me kandidaat gesteld. Het dreigde een antiDe Keersmaeck­er en niet pro-Linard stemming te worden. Daarom was een andere kandidaat nodig.” U bent 72 jaar, Gerard Linard 74 jaar. Wat is het verschil? “Moeten we nu echt een ééntalige Waal aan het hoofd van de voetbalbon­d zetten? Wij dachten van niet. Met iemand die slechts één taal spreekt als uithangbor­d kan de Pro League toch ook niet blij zijn? Ik weet dat er nog mensen zo over denken en op mijn belronde om stemmen te winnen, zal ik daar ook op inspelen.”

Vindt u ook dat ondervoorz­itter Bart Verhaeghe te veel macht heeft? “Ik weet wat ik op mijn nek haal als ik verkozen word. Ik heb al veel met hem op ramkoers gelegen. Maar ik heb respect voor iedereen, al weet ik dat het moeilijk wordt met hem. Maar ik wijs niet alleen naar hem. De beslissing om De Keersmaeck­er opzij te schuiven was al langer genomen door de leden van de Pro League die in de raad van bestuur zitten. ”

U heet geen vernieuwer te zijn. Klopt dat? “Ach, wat is een vernieuwer? Ik heb hier het ganse disciplina­ire systeem vernieuwd, de splitsing van de bond en Brabant,... en nog veel meer. Alles wat hier veranderd is, komt van de voorzitter en mezelf.”

Wat is uw standpunt over het Eurostadio­n? “Dat moet er komen. Om tijdens het EK 2020 wedstrijde­n te kunnen spelen, hebben we een stadion nodig dat voldoet aan de eisen van de UEFA. Om een internatio­nale blamage te voorkomen is het onze morele plicht de bouw van het stadion te steunen. Kunnen we ons voorstelle­n dat we onze interlands in stadions van 20.000 tot 25.000 toeschouwe­rs moeten spelen?”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium