Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Probleem Bjelica houdt aan

-

KV Mechelen speelt dit weekend zijn eerste oefenmatch­en, op Rijmenam (zaterdag) en GR Katelijne (zondag). Doet niet mee: Aleksandar Bjelica. De Servische linksback gaf gisteren na de training aan dat hij last heeft van een blessure en niet kan spelen. Veel viel er nochtans niet te zien...

Feit is dat KV nog altijd met een probleem Bjelica zit. De voorbije dagen liep hij ongeïntere­sseerd rond op training en slenterde hij meestal maar wat. Dat terwijl hij zich eigenlijk extra moet bewijzen, na een mislukte tweede seizoenshe­lft. Sinds februari ging zijn niveau achteruit, met als dieptepunt zijn prestatie in de eerste playoffmat­ch tegen Union. Yannick Ferrera haalde hem na 38 minuten naar de kant. Enkele dagen later kreeg hij rood tijdens de beloftemat­ch tegen Westerlo, omdat hij een tegenstand­er een tik tegen het achterhoof­d gaf. Nadien liet Ferrera hem uit de wedstrijdk­ern. De zomerstop moest raad brengen, maar dat is niet gebeurd. Nochtans legde Bjelica begin deze week de beste fysieke testen van alle spelers af. Op de loopband hield hij het langst vol, liep hij op het einde meer dan een minuut aan 21,6 kilometer per uur. Op training lijkt elke meter er echter één te veel. Voor KV is het te hopen dat hij de draad snel weer oppikt, want ook al heeft hij bakken talent, deze Bjelica zal niet gauw spelen. Bjelica (23) ligt nog tot 2019 onder contract. Midden mei lichtte KV al de eenzijdige optie in zijn contract, nadat de onderhande­lingen over een nieuw en verbeterd contract op niets waren uitgedraai­d. Het bestuur wacht nog even de situatie af, maar beseft ook dat dit niet kan blijven duren. Het lijkt alsof hij een vertrek probeert te forceren. In het ergste geval moet KV op zoek naar een nieuwe linksback, al is Elias Cobbaut er ook nog. (dvd)

 ?? FOTO BELGA ?? Hij had de beste fysieke testen van allemaal, maar loopt op training nog altijd de kantjes ervan af. Malinwa zit nog altijd met een probleem Bjelica.
FOTO BELGA Hij had de beste fysieke testen van allemaal, maar loopt op training nog altijd de kantjes ervan af. Malinwa zit nog altijd met een probleem Bjelica.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium