Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet positief en profession­eel blijven”

-

Sinds een week weet Mika Clepkens dat Beerschot Wilrijk niet meer met hem verder wil en een ander doelman zal aanwerven. Zo moet Clepkens zelf, met nog een tweejarig contract bij de Kielenaars op zak, onverwacht op zoek naar een nieuwe club.

“Uiteraard ben ik geschrokke­n van dat nieuws”, zegt Clepkens. “Ik kan niet ontkennen dat het pijn doet en dat ik ontgoochel­d ben. Veel mensen begrijpen de beslissing van de club niet, maar ik moet ermee leven. Dat is nog net iets anders. Het is de eerste keer dat ik iets dergelijks meemaak in mijn carrière, maar dat hoort nu eenmaal bij het leven van een profvoetba­ller. Ik wil dus ook nu positief en profession­eel blijven.”

Heeft iemand van de club je uitgelegd waarom er niet meer op jou wordt gerekend? Mika Clepkens: “Ze willen een ander type doelman, wat hun goed recht is. Ik wil hen daarbij ook succes wensen. Er zijn ergere dingen, want ik zit niet zonder club. Ik heb nog een contract van twee jaar op het Kiel, maar zolang ik geen andere club heb gevonden, mag ik ook niet meer mee trainen met de groep. De club zal iemand aanstellen om individuee­l, tweemaal per dag, met mij te trainen, tot ik elders onderdak heb gevonden.”

Had je deze beslissing zien aankomen?

“Natuurlijk niet. Ik heb vorig seizoen een jaar lang mijn job gedaan, punten gepakt en alles gegeven voor Beerschot Wilrijk. We werden kampioen, ik kan mooie statistiek­en voorleggen, kortom, we beleefden een unieke campagne. Op deze manier de club moeten verlaten, is nog het meest pijnlijke. Positief is dan weer dat ik na een dergelijk succesvol seizoen hopelijk wel een andere werkgever zal vinden, ook al viel de beslissing om niet met mij verder te gaan vrij laat. Ik wil in ieder geval in België blijven.”

Je berichtte over wat er is gebeurd ook op sociale media. “Ik kon dit nieuws niet voor mezelf houden. Daarom zette ik het op facebook. Ik moest het kunnen delen met de supporters en de buitenwere­ld. Het doet ook pijn om op deze manier uit het mooie project van Beerschot Wilrijk te moeten stappen. Het is niet mijn keuze om te vertrekken. Ik kan iedereen, van de coach tot de supporters, recht in de ogen kijken. Een dikke merci trouwens voor de suppor- ters, die me steeds steunden. Ik hoop oprecht dat het project van Beerschot Wilrijk mag slagen en dat er aan het einde van volgend seizoen een vijfde promotie op rij kan worden gevierd. De supporters verdienen dat.” HUGO FRET

 ??  ?? Mika Clepkens: “Ik kan iedereen recht in de ogen kijken.” FOTO TOM GOYVAERTS
Mika Clepkens: “Ik kan iedereen recht in de ogen kijken.” FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium