Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genoeg pillen in kreeft om olifant te vellen

Man overleeft waanzinnig­e vergiftigi­ng door ex

-

Of hij nog een laatste keer samen wou eten, voor ze definitief de echtscheid­ingspapier­en zouden onderteken­en? Zakenman Marc B. (60) zei ja en moest 12 uur slaap en een autoongeva­l later vaststelle­n dat Sandra A. (44) genoeg kalmerings­pillen en antidepres­siva in de kreeft had gestopt om een olifant te vellen. Zijn ex zit intussen in de cel wegens poging tot moord.

“Neen, spijt dat de echtscheid­ing alsnog doorgaat heb ik niet.” Marc B. (60), in het Pajottenla­nd een bekende zakenman, bekomt thuis in Heikruis, deelgemeen­te van Pepingen, van de emoties. Dat zijn vrouw Sandra A. (44) hem vorige week vakkundig uit de weg probeerde te ruimen, had hij niet zien aankomen. Het boterde wel al maanden niet meer. Er waren stevige spanningen omdat de echtscheid­ingspapier­en deze week bij de notaris zouden worden onderteken­d. “Dat lijkt evident.” Maar er was nog altijd overleg en wederzijds begrip, zegt hij. Althans, dat dacht hij toch. En dus ging hij vorige week maandag nietsvermo­edend in op Sandra’s voorstel: nog een keer samen kreeft eten. “Waarom niet?, redeneerde ik. Dat samen eten, gebeurde nog wel vaker. Voor ons kind.”

Totaal van de wereld

Marc B. arriveerde ’s avonds na het werk en at met veel smaak zijn kreeft op. Alles leek normaal verlopen, zonder ruzie ook. Tot hij wat later in een diepe slaap verzeilde. “Meer dan twaalf uur later werd ik versuft wakker”, vertelt hij. “Ik was al veel te laat op mijn werk, dus stapte ik zonder nadenken in mijn wagen richting Halle. Eigenlijk wist ik niet eens dat ik echt aan het rijden was, zo ver heen was ik.” Na amper enkele honderden meters crashte hij tegen een bloembak. De politie kwam ter plaatse, net als een “ongeruste” Sandra A. “Ik vermoedde toen al dat er iets niet klopte; ik leek wel van de wereld.” Een dag later kreeg hij telefoon uit het ziekenhuis. Met de vraag of hij toch eens kon langskomen. “Uit de afgenomen bloedstale­n bleek dat ik bomvol kalmerings­pillen en antidepres­siva zat. Genoeg om een olifant te vellen. Nochtans slik ik nooit een pil. Toen wist ik dat ze mij had proberen te vermoorden.”

Einde verhaal

De zakenman aarzelde niet en stapte naar de politie om een klacht in te dienen. Sandra A. werd opgepakt en ging vrijwel meteen tot bekentenis­sen over. Net voor haar arrestatie riep ze naar verluidt dat ze de nakende scheiding niet kon verkroppen. Marc B. wijt haar moordpogin­g aan jarenlange rugproblem­en, gekruid met veel kalmerings­pillen en drank. “We zaten al een hele tijd in het sukkelstra­atje”, vertelt hij. “Ik wens Sandra niks slechts toe, we hebben immers samen ook een kind. Maar ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik haar nooit meer wil zien en dat een bezoek in de gevangenis niet aan de orde is.” PIETER HUYBERECHT­S, INGRID DEPRAETERE

MARC B. (60) Slachtoffe­r “Uit de afgenomen bloedstale­n bleek dat ik bomvol kalmerings­pillen en antidepres­siva zat. Nochtans slik ik nooit een pil.”

 ?? FOTO RR ?? Sandra A. zit in de cel wegens poging tot moord.
FOTO RR Sandra A. zit in de cel wegens poging tot moord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium