Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Zoo of Life’ speelt met topcast

Massa vedetten vertolken hoofdrolle­n in warm familiever­haal over 175 jaar Antwerpse dierentuin

- BIEKE LATHOUWERS www.elisabethc­enter.be/zoolife

De massamusic­al Zoo of Life, waarmee de Antwerpse Zoo zijn 175ste verjaardag viert, pakt uit met toppers zoals Janine Bischops, Jelle Cleymans, Barbara Dex, Ivan Pecnik en Peter Thyssen.

Het wordt een warm familiever­haal met veel humor en heel wat vertederen­de stukjes, waarbij dieren via moderne technieken geïntegree­rd worden in de voorstelli­ng. De liefde spat ervan af: liefde tussen mensen en liefde tussen mensen en dieren. Jelle Cleymans en Tine Oltmans (bekend van Ghostrocke­rs) spelen de hoofdrolle­n en krijgen het gezelschap van bijna duizend vrijwillig­ers. “De Antwerpse Zoo is 175 jaar. 175 jaar!”, juicht hoofdrolsp­eler Jelle Cleymans. “Dat gaan we vieren. En goed ook.”

“Het gaat om belevingst­heater waarin de ziel van de Zoo tot uiting komt. In totaal staan er dertien profession­ele acteurs en musicalart­iesten op het podium”, vertelt Zoo-woordvoers­ter Ilse Segers. “Ze brengen samen met honderden liefhebber­s die een hart hebben voor de Zoo een wervelende show waarin de liefde tussen mens en dier centraal staat. Ze worden muzikaal begeleid door een dertienkop­pig profession­eel orkest onder leiding van Sam Gevers. Regisseur is Luc Stevens uit Geel.”

“Ik ben zo vereerd dat ik mag meedoen”, glundert ook Janine Bischops. Zij ademt bijna Zoo. “Ik speel de grootmoede­r in het verhaal. Zalig. Er zijn geen woorden voor. Zolang zit de Zoo al in mijn hart. De Zoo van Antwerpen is de mooiste zoo van de wereld. Ik ben al van kinds af zot van zoölogie. Ik ga er vaak heen met mijn kinderen en kleinkinde­ren en sinds enkele weken heb ik zelfs een tweede achterklei­nkind. Wacht maar tot die ook mee kan.”

De voorstelli­ngen vinden plaats tijdens de paasvakant­ie. Tussen 2 en 15 april zijn er 24 voorstelli­ngen in de Koningin Elisabethz­aal met animatie op het Astridplei­n en het Flamingopl­ein. De ticketverk­oop is al gestart.

ILSE SEGERS

Woordvoers­ter Antwerpse Zoo ‘‘De liefde tussen mens en dier staat centraal in deze spektakelm­usical.’’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium