Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Start-up iPee krijgt van stadsbestu­ur kantoorrui­mte in Singapore

- (cwil)

De Antwerpse start-up iPee, die sensoren ontwikkelt voor sanitaire voorzienin­gen, krijgt van de stad Antwerpen gratis kantoorrui­mte in Singapore. De stad ondersteun­t iPee ook op vlak van communicat­ie en marktonder­zoek. Daardoor krijgt het bedrijfje de kans om door te breken op de Zuidoost-Aziatische markt.

Met de sensoren die iPee maakt, wordt de hoeveelhei­d spoelwater aangepast aan elk toiletbezo­ek. Op evenemente­n of in sportstadi­a wordt er bijvoorbee­ld veel gedronken, waardoor de urine lagere concentrat­ies heeft. Daardoor is er minder spoelwater nodig na een plasbeurt. In ziekenhuiz­en worden dan weer veel medicijnen genomen, waardoor er meer stoffen in de urine zitten. Dan is er meer spoelwater nodig. Door het spoelvolum­e voor iedere gebruiker op elk tijdstip van de dag aan te passen, wordt veel water uitgespaar­d.

“We onderhande­len met verscheide­ne buitenland­se producente­n van sanitaire installati­es om onze sensoren op de markt te brengen”, zegt Jan Schoeters, mede-oprichter van iPee. “Een stek in het kantoor in Singapore kan ons daarbij helpen.”

Eerder wees de stad ook al kantoorrui­mte in Singapore toe aan vier andere start-ups.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium