Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie wil eind 2019 verhuizen

Stadsbestu­ur keurt huuroveree­nkomst voor nieuw hoofdkwart­ier op Post X goed

- SAM REYNTJENS

De Antwerpse politie wil tegen eind 2019 verhuizen naar het nieuwe hoofdkwart­ier in Berchem. Het college heeft de huuroveree­nkomst voor de gebouwen op de site Post X goedgekeur­d. Deze maand volgt nog de stemming in de gemeentera­ad.

De plannen voor het nieuwe mastergebo­uw van de lokale politie op de site van Post X, op de Singel vlak bij het station Antwerpen-Berchem, zijn bekend. Als de gemeentera­ad de plannen goedkeurt, kunnen de contracten begin oktober worden onderteken­d.

De details van het project zijn nog niet duidelijk. Projectont­wikkelaar IRET geeft geen commentaar. Wel blijkt uit de foto’s van hoe alles er moet gaan uitzien dat de politie geen gigantisch­e toren zoals op de Oudaan zal betrekken. Er worden twee gebouwen van negen verdieping­en opgetrokke­n met daartussen een lager gebouw. In de gebouwen worden behalve kantoren, verhoorrui­mtes en vergaderza­len ook al zeker een cellencomp­lex en een schietstan­d opgenomen. Verder komt er een ondergrond­se parkeergar­age en ook enkele honderden plaatsen voor fietsen.

“De goedkeurin­g van die huuroveree­nkomst is een belangrijk­e stap”, klinkt het op het kabinet van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Dit project is nodig om de politie te moderniser­en en meer blauw op straat te krijgen.”

Huidige gebouwen verkocht

Als de politie eind 2019 of begin 2020 haar intrek in het nieuwe gebouw kan nemen, komen de huidige kantoren op de Oudaan en op de Luchtbal vrij. Die werden de afgelopen jaren al verkocht aan respectiev­elijk projectont­wikkelaar Winvest en meubelgiga­nt Ikea.

“Tot het nieuwe gebouw in gebruik genomen kan worden, blijven de huidige kantoren uiteraard in gebruik”, klinkt het nog op het kabinet van de burgemeest­er.

 ?? FOTO'S RR ?? Het gebouw langs de voorzijde, op de hoek van de Singel en de Borsbeekbr­ug.
FOTO'S RR Het gebouw langs de voorzijde, op de hoek van de Singel en de Borsbeekbr­ug.
 ??  ?? Het nieuwe gebouw komt helemaal rechts op de site Post X. Aan de overkant staat het station.
Het nieuwe gebouw komt helemaal rechts op de site Post X. Aan de overkant staat het station.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium