Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin heeft nog steeds kniepijn

-

David Goffin, nummer twaalf van de wereld, heeft nog altijd pijn aan zijn linkerknie, die hem ook hinderde tijdens zijn afgelopen campagne op de US Open. Goffin: “Het gaat de goede kant op, maar ik speel nog altijd met kleine pijntjes. Mijn enkel (die hij verzwikte tijdens Roland Garros, waardoor hij het grasseizoe­n miste, red.) is helemaal in orde, mijn knie niet. Ook al heb ik er minder last van op gravel dan op hardcourt, de pijn hindert nog altijd. Elke dag gaat het beter, maar elke dag is nu belangrijk.”

Goffin gaat ervan uit dat hij zal kunnen spelen. “Ik heb er nooit aan getwijfeld om af te zeggen, ik wist dat ik na de US Open een beetje rust zou hebben. Ik hoop dat ik vrijdag bevrijd kan spelen.”

Van Steve Darcis (ATP 77), normaal gezien nummer twee als enkelspele­r, is er iets hoopvoller nieuws: hij voelt zich naar eigen zeggen fit. België rekent voorts op de dubbelspel­specialist Ruben Bemelmans (ATP 92) en Arthur De Greef (ATP 147), Australië op Nick Kyrgios (ATP 20), Jordan Thompson (ATP 70), Thanasi Kokkinakis (ATP 213) en de dubbeltopp­er John Peers, nummer twee van de wereld in het dubbelspel.(hjb)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium