Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gilbert doet een gooi naar twee wereldtite­ls

-

Een week voor de wegrit zal Philippe Gilbert ook in de ploegentij­drit een gooi doen naar de wereldtite­l. De 35-jarige Waal is samen met de West-Vlamingen Julien Vermote, Yves Lampaert, de Luxemburge­r Bob Jungels, de Nederlande­r Niki Terpstra en de Nieuw-Zeelandse tijdritkam­pioen Jack Bauer geselectee­rd voor de ploegentij­drit. Ploegleide­r Tom Steels laat zo met Marcel Kittel iemand thuis die hem vorig jaar in Qatar een derde wereldtite­l bezorgde. Met Tony Martin (Katusha-Alpecin) ontbreekt nog een tweede pion die er vorig jaar bij was. Gilbert en Bauer zijn hun vervangers. Laurens De Plus, die net als Lampaert voor ons land de individuel­e tijdrit rijdt, is reserve.

“We hebben een sterke selectie met een mix van kracht, discipline en ervaring”, licht Steels zijn keuze toe om ook de Franse neoprof Remi Cavagna thuis te laten. “In de afgelopen weken hebben we in Fourmies het parcours van Bergen met twee lastige hellingen gesimuleer­d. We zijn klaar om een nieuwe gooi te doen naar de wereldtite­l.”

Mochten de troepen van Patrick Lefevere voor de zesde keer op rij op het podium staan, zou het voor Gilbert zijn tweede medaille betekenen in deze discipline. In Valkenburg 2012 werd hij met BMC tweede achter QuickStep. Een week later werd hij wereldkamp­ioen.(bvc)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium