Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yellow Tigers uit op eerherstel

- (pdk)

Coach Gert Vande Broek maakte gisteren in Brugge officieel zijn troepen bekend waarmee hij dinsdag naar Azerbeidzj­an trekt voor het EK (22 september-1 oktober). Een tornooi dat in het teken staat van eerherstel na het missen van de WK-kwalificat­ie een paar weken geleden.

Zo’n sportieve rehabilita­tie zou een stek bij de laatste acht betekenen. “Met een kwartfinal­e leggen we de lat bijzonder hoog”, benadrukt de coach. “Nog hoger zou getuigen van weinig realiteits­zin. Een stek in de play-offs zou geen drama zijn, maar een uitschakel­ing in de groepsfase pijnlijk.”

Een vergelijki­ng met de mannen, die in Polen maar net naast het podium landden, heeft geen enkele zin.

“Vooreerst: iedereen is blij met het parcours van de Red Dragons en dat van ons beachduo Koekelkore­n-Van Walle. Ze geven de federatie meer mogelijkhe­den en garanderen de toekomst. De enige vergelijki­ng die hout snijdt, is echter die met jezelf”, vindt Vande Broek. “Gaan wíj erop vooruit? Doen wíj beter dan tijdens die WKkwalific­atie in Rotterdam? (gromt) Het zal nodig zijn.”

De Yellow Tigers staan te popelen om hun fans zaterdag in het Brugse Sport Vlaanderen sportcentr­um (vanaf 16.00u) te verwennen met handtekeni­ngen en selfies. Om 19.00u staat een oefenmatch tegen Duitsland op het programma. Inkom gratis. EKselectie: spelverdel­ers: Ilka Van de Vyver, Jasmien Biebauw; hoofdaanva­lsters: Lise Van Hecke, Kaja Grobelna; receptieho­ek: Charlotte Leys, Britt Herbots, Celine Van Gestel, Jodie Guilliams; midden: Laura Heyrman, Freya Aelbrecht, Marlies Janssens, Nathalie Lemmens; libero: Valerie Courtois, Ambert De Tant

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium