Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze afgang gaat toch even nazinderen”

Barry Budts en co krijgen pak slaag op veld van promovendu­s Merksplas

- (fko)

Met een één op negen dreigt Antonia opnieuw voor een zwaar seizoen te staan. Op het veld van promovendu­s Merksplas kregen Barry Budts en co afgelopen weekend een flink pak slaag. 60 werd het maar liefst. “We konden de bal gewoon niet in de ploeg houden.”

Nul punten had Merksplas tot zondag. Barry Budts en Antonia hoopten dan ook om op het veld van de nieuwkomer hun eerste zege van het seizoen te pakken. Draaide dat even anders uit.

“In de opwarming had ik nochtans een goed gevoel”, zegt Budts. “De juiste spirit was aanwezig. Ik geloofde echt dat er iets inzat. Maar dan begon de match en viel al het positieve weg. Iedereen bij ons had het lastig. Merksplas speelde agressieve­r en korter op de bal en strafte ons lakse spel af. Wij liepen achterna en als we de bal dan hadden, waren we hem bijna meteen weer kwijt.”

Antonia kwam na een twijfelach­tige strafschop op achterstan­d en slikte ook al snel een tweede goal. Nadien was bij Merksplas het hek van de dam, met die zware 6-0 cijfers tot gevolg.

Budts: “Na de rust schoot Roskams de aansluitin­gstreffer ook nog eens op de doelman. Net zoals op Witgoor hadden we het trouwens moeilijk om de kansjes af te maken. We hadden ook echt wel pech, een vrije trap van Merksplas viel door de wind ook nog eens in doel. Alles wat kon tegenzitte­n, zat tegen.”

Pech of niet, met een één op negen loopt Antonia ook dit seizoen meteen weer achter de feiten aan.

“Uit een haalbaar drieluik pakken we slechts één punt”, zegt Budts. “Dit is een slechte competitie­start. De trainer heeft mentaal oplapwerk voor de boeg, deze afgang gaat even nazinderen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium