Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen het seizoen eindigen met dertig punten”

Ludovic Fond en Jong Antwerpen vegen de nul van het bord

- (jp)

Dankzij een doelpunt in de slotfase tegen Alberta Schilde, pakte Jong Antwerpen afgelopen weekend zijn eerste punt van het seizoen.

“We zijn vooral blij dat de nul van de tabellen is”, zegt Ludovic Fond. “Al hadden we misschien wel moeten winnen, ik vond ons zeker de betere ploeg. Voetballen­d hadden wij het overwicht, maar we geven een dom doelpunt weg, zodat we met een achterstan­d moesten gaan rusten. Na de pauze scoorde Alberta Schilde dan ook nog een tweede maal. Het leek heel lastig te worden, maar we toonden onze weerbaarhe­id en legden een goede mentalitei­t aan de dag, zodat we alsnog konden terugkomen tot 2-2. Erop en erover, dachten we, maar dan kregen we een rode kaart en kwamen we opnieuw op achterstan­d. Toch zijn we er voor blijven gaan en die inspanning­en werden helemaal op het einde beloond, toen we een strafschop kregen. Toen die elfmeter binnenging, was de ontlading compleet en werden we beloond voor de vechtlust en de inzet die we op de mat brachten.”

Grote kuis gehouden

Bij Jong Antwerpen is Fond sinds dit seizoen naast speler ook sportief verantwoor­delijke binnen de club. “We hebben in het tussenseiz­oen grote kuis gehouden en bouwen opnieuw aan een ploeg. Dat heeft tijd nodig, maar we zetten duidelijk stappen vooruit. Deze groep beschikt over voldoende kwaliteite­n om op het einde van het seizoen met dertig punten te eindigen. Dat is meteen ook onze ambitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium