Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is niet het einde van mijn carrière”

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen begint de competitie vrijdagavo­nd met een thuismatch tegen Eisden. Maar de eerste opdoffer van het nieuwe seizoen kregen de Sinjoren vorige week al te verwerken. Yassine Achahbar staat met een zware knieblessu­re maanden aan de kant.

Kruisbande­n van de knie gescheurd en zes tot zeven maanden onbeschikb­aar. Het verdict van de dokter vorige week was hard. Veel harder dan verwacht, nadat Achahbar eind augustus op een tornooi in Eindhoven was uitgevalle­n. Toen leek het al bij al nog mee te vallen. Niet dus. Gisteren ging de speler van FT Antwerpen al onder het mes.

In plaats van met een vernieuwd Antwerpen mee te knokken voor de titel, zal de talentvoll­e Achahbar de komende weken op zijn eentje bij de kinesist aan zijn herstel moeten werken. “Natuurlijk is dit jammer”, zegt Achahbar. “Voor mezelf, maar ook voor de club die er alles aan gedaan heeft om dit seizoen een sterke ploeg bij elkaar te brengen. Alle jongens die vertrokken waren, zijn opnieuw naar Antwerpen gekomen (onder mee Hitou, Sababti en Zouggaghi keerden terug, red.). We hebben een groep die echt wel voor de prijzen kan meedoen. En dan is het pijnlijk om vanaf de zijlijn te moeten toekijken. Maar het is nu eenmaal zo. Het lot heeft dit bepaald. Daar kan je weinig aan veranderen.”

Nog niet afgeschrev­en

Hier en daar werd gezegd dat de 28jarige speler van FT Antwerpen meteen ook een kruis mocht maken over zijn verdere zaalvoetba­lcarrière, maar Achahbar zelf ziet het veel minder somber in en is vrij positief over zijn toekomst.

“Dit komt al bij al minder hard aan dan bij mijn vorige blessure (toen Achahbar maanden langs de kant stond met een achillespe­esblessure, red.). Toen wist ik niet wat me te wachten stond bij de revalidati­e. Nu weet ik dat wel en dat schrikt me niet af. Ik weet dat sommigen zeggen dat dit het einde van mijn loopbaan is, maar ik wil tonen dat ik nog niet afgeschrev­en ben. Waarom zou het me niet lukken om een tweede keer na een zware blessure terug te keren op het hoogste niveau? De goesting om te kunnen spelen is enorm groot. Eenmaal ik volledig hersteld ben, kan ik nog makkelijk zes jaar mee op het hoogste niveau. Ik geloof er nog in en ga er ontzettend hard voor werken. Ik denk zelfs dat ik dit seizoen nog op het terrein kan staan. Ik ben ervan overtuigd dat ik in de slotfase van het seizoen nog van nut kan zijn. Daar geloof ik rotsvast in. Mocht dat niet zo zijn, dan heeft het geen nut om vanaf volgende week al volop met de revalidati­eoefeninge­n van start te gaan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Yassine Achahbar thuis op de zetel. De speler van FT Antwerpen moet opnieuw een tijdlang langs de zijlijn toekijken.
FOTO KOEN FASSEUR Yassine Achahbar thuis op de zetel. De speler van FT Antwerpen moet opnieuw een tijdlang langs de zijlijn toekijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium