Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duo riskeert twee jaar celstraf voor schietpart­ij

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar celstraf gevorderd tegen Faysal O. en Aziz A. voor een aanslag met een vuurwapen in de Collegelaa­n in Borgerhout. De twee mannen ontkennen.

De schietpart­ij dateert van 2016. De vermeende daders en het slachtoffe­r kenden elkaar. Ze zouden zaken met elkaar gaan doen, maar toen kwam er een kink in de kabel. Het slachtoffe­r zou niet hebben willen meestappen in de plannen van zijn zakenpartn­er om een drugshande­l op te zetten. Het conflict werd, zoals wel vaker gebeurt in Borgerhout, beslecht met bruut geweld. Faysal O. en Aziz A. zouden bij hun doelwit hebben aangebeld. Toen ze hem door het kijkgat konden zien, schoten ze met een vuurwapen door de deur. De kogel raakte de man in zijn been.

De beklaagden ontkenden gisteren dat ze op de man hebben geschoten. Volgens de twee waren ze die dag meegenomen door gevaarlijk­e Nederlande­rs. Advocaat John Maes wou vooral weten van het parket hoe het dacht twee mensen te kunnen vervolgen voor één schot. “Wie heeft nu eigenlijk geschoten?”, vroeg Maes. Hij kreeg geen antwoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium