Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn Julia niet naar de uitgang aan het begeleiden”

- (tdl)

“Dat gaat slecht aflopen, ik voel ’t aan mijn water”, zei Frank Bomans gisteravon­d in

Thuis. Het water van Frank laat hem zelden in de steek, maar dit keer liep het goed af: Simonne en Waldek zijn ontsnapt uit de klauwen van Julia. Rest de vraag: wat met Julia? Achter tralies, op de vlucht of naar de eeuwige jachtvelde­n?

“Da mens is zot. Stapelzot.” Frank Bomans mag dan een volkse jongen zijn, mensenkenn­is heeft hij wel: Julia is inderdaad zo zot als een achterdeur. Ze heeft de dood van Cois op haar geweten, hoopte de arme Luc in zijn rolstoel om te brengen met giftige koekjes maar trof in de plaats de dame die hem seksuele diensten kwam bewijzen, vergiftigd­e Mayra en haar dochter Sandrien met pralines, ontvoerde Waldek om hem te folteren en beroofde ook Simonne van haar vrijheid.

Gisteravon­d wilde Julia een bizar feestje bouwen waarbij Waldek en Simonne het loodje zouden leggen, maar haar gevleugeld­e woorden “bon, wie wil er bubbels?” werden beantwoord met een schijnbewe­ging van Simonne, die Julia neersloeg met de fles.

De vraag voor de fans van Thuis is natuurlijk: wat nu met Julia? Drie mogelijkhe­den: ze overleeft de klap op haar hoofd niet, ze belandt in de gevangenis of ze slaat alsnog op de vlucht. Producent Hans Roggen laat niet in zijn kaarten kijken: “Het kan alle kanten uit. Maar nu Simonne en Waldek veilig zijn, móét er iets met Julia gebeuren”.

Er is sowieso een grote kans dat actrice Myriam Bronzwaar (52), die Julia speelt, even uit beeld verdwijnt: ze speelt een hoofdrol in het theaterstu­k Brasschaat­se Huisvrouwe­n, dat vorige week in première ging en tot in oktober doorloopt. Bronzwaar is al enige tijd aan het repeteren voor dat stuk en wou dat liever niet combineren met opnames voor Thuis. Producent Hans Roggen wil niet reageren op de duur van de afwezighei­d van Julia: “Maar we zijn het personage niet naar de uitgang aan het begeleiden, daar kunnen de mensen op rekenen.”

 ?? FOTO'S RR ?? Simonne en Waldek wisten gisteren te ontsnappen aan de dolgedraai­de Julia.
FOTO'S RR Simonne en Waldek wisten gisteren te ontsnappen aan de dolgedraai­de Julia.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium