Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vunzige Deuntjes doen clubs vollopen

Nederland en Vlaanderen vallen als een blok voor studentiko­ze feestjes

-

Zes jaar geleden beslisten twee vrienden op een zolderkame­rtje in Amsterdam om eens een studentenf­eestje te geven. Vunzige Deuntjes, zo werd dat hersenspin­sel gedoopt. Een idee dat vandaag is uitgegroei­d tot een geoliede pleziermac­hine die in 23 steden voet aan de grond heeft, waaronder Antwerpen. Een nieuwe editie vindt zaterdag plaats in Ampere.

“As we speak, ben ik eigenlijk op locatiebez­oek

b in Antwerpen”, vertelt medeorgani­sator Thomas GurneyCham­pion. “Want we hopen hier volgende zomer voor het eerst een Vunzige Deuntjes-festival te organisere­n.” Om maar te stellen dat het hard loopt voor de Nederlande­rs. “Een jaar of twee geleden is alles in een rotvaart terechtgek­omen. Ondertusse­n zitten we gemiddeld aan een viertal evenemente­n per week.”

Waar ze die popularite­it aan te danken hebben? “Vunzige Deuntjes is een gezellighe­idsfeest. Vandaag de dag zijn heel wat feestjes gericht op nieuwe, experiment­ele muziek. Dat zie je ook in Antwerpen. En dat is net wat wij niet doen. Bij ons geen gekke elektronis­che muziek maar hiphop, r&b en dancehall. Daar kan dan al eens een onbekend nummer tussen zitten. Maar over het algemeen spelen we in op wat de mensen kennen en graag horen.”

Maar er is meer. Met name leuke extraatjes. “Alles draait hier om de beleving. Staan mensen in de winter in de kou aan te schuiven om binnen te kunnen, dan delen wij warme chocomelk uit. Eens binnen, voorzien we toffe activiteit­en zoals een r&b-bingo, een karaoke of een wodka-challenge. Dat soort dingen vinden mensen gewoon heel erg plezierig.”

Al blijft de basis natuurlijk een stevig potje dansen. En dat in goede banen leiden, daar draagt Gurney-Champion hoogstpers­oonlijk toe bij als dj. “Dit weekend ben ik er ook bij in Antwerpen. Ondertusse­n hebben we een grote pool opgebouwd van dj’s met wie we samenwerke­n. Mensen die begrijpen waar we met onze avonden naartoe willen. En dat zijn niet enkel Nederlande­rs maar ook lokale dj’s.”

Iedereen hartstikke welkom

Zo maakt zaterdag onder meer de graag geziene Faisal zijn opwachting in Ampere, de vaste uitvalsbas­is van Vunzige Deuntjes in onze stad. Daar kan dan opnieuw lustig meegebruld worden met een nostalgisc­he Destiny’s Child of een stevige Kendrick La- mar. En dat vooral door jonge twintigers, zo blijkt. “Studenten zijn ons doelpublie­k. Al verschilt dat nogal van stad tot stad. Eigenlijk zijn we gewoon heel toegankeli­jk. We voeren geen deurbeleid en weigeren geen petjes of zo. Iedereen is hartstikke welkom.”

Of er een groot verschil zit op een Nederlands­e of een Vlaamse editie van Vunzige Deuntjes? “Eigenlijk helemaal niet. Tot onze eigen grote verbazing. Een jaar geleden hielden we onze eerste Vlaamse editie in Antwerpen. Ondertusse­n trekken we ook naar Gent en Leuven. En wat opvalt, is dat de Nederlands­talige artiesten die vaak worden gedraaid op onze feesten, ook in Vlaanderen populair zijn.”

Al maakt dat gegeven het net iets moeilijker om Vunzige Deuntjes ook buiten de Nederlands­talige grenzen te lanceren. “Al is dat wel iets wat we op termijn graag zouden willen proberen. Maar eerst gaan we focussen op een festival in Antwerpen.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

THOMAS GURNEYCHAM­PION

Vunzige Deuntjes ‘‘Volgende zomer hopen we in Antwerpen een Vunzige Deuntjesfe­stival te organisere­n.”

 ??  ?? FOTO KENNY TIMMER Feestje in Utrecht. In Antwerpen is Ampere de vaste uitvalsbas­is.
FOTO KENNY TIMMER Feestje in Utrecht. In Antwerpen is Ampere de vaste uitvalsbas­is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium