Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste Belg met meer dan 1 miljard streams op Spotify

- FOTO ISOPIX

Alsof de wereld nog niet genoeg aan de voeten van Lost Frequencie­s lag: na globaal succes met hits als Are You with Me en het nieuwe Crazy heeft de 24jarige dj een eigen label opgericht én staat zijn Spotifytel­ler op meer dan één miljard streams. Geen Belg deed het hem voor. “Zonder streaming stond ik nooit zo ver.”

Jetlag? Geen last van, die Felix De Laet. De jonge Brusselaar achter Lost Frequencie­s is pas terug uit Mexico, draaide twee weken geleden sets in China en toerde tussendoor nog langs Duitsland, Frankrijk en Nederland. Een paar dagen thuis in de luie zetel, en dan stapt De Laet wéér in de tourbus. Of op een privévlieg­tuig. “Tijd om te rusten is er weinig, maar dat went”, zegt hij. “Zo ziet mijn leven er al drie jaar uit. Af en toe mijn eigen bed zien, doet deugd. Ik ben hier ook rond Kerstmis, op Nieuwjaar sta ik weer ergens in een club.”

Die rotvaart in Lost Frequencie­s’ reisschema is oud nieuws, zijn eigen label kersvers. “Achter de schermen zijn we er al zes maanden mee bezig, maar nu draait het op volle toeren”, zegt De Laet. “Ik kom onderweg belachelij­k veel goede, onbekende muziek tegen die niet wordt opgepikt. Dan doe ik het maar zelf, dacht ik. Samen met Armada Music heb ik een eigen label opgestart, Found Frequencie­s. Mijn nieuwe single Crazy was de eerste release, binnenkort volgt er nog eentje. Maar ik wil ook andere dj’s lanceren. Niet te veel, want ik moet tijd vrijhouden voor mezelf. Bedoeling is om me vooral creatief uit te leven.” De Laet zal dus vooral werken als producer, niet als platenbaas. “Papierwerk is niets voor mij, ik hou het op fun and good vibes.”

Clubtour in VS

Intussen is De Laet ook miljardair, in Spotify-termen weliswaar. Zijn tracks werden al meer dan één miljard keer gestreamd. “Blijkbaar ben ik de eerste Belg die dat lukt. Ik heb er zelfs een trofee voor gekregen Leuke award, zeker als je naar het belang van streaming vandaag kijkt. Je moet constant nieuwe nummers maken om in the picture te blijven. Zonder Spotify had ik nooit zo’n grote fanbase in pakweg Mexico. Maar livesets draaien is even belangrijk. In Europa en Zuid-Amerika gaat het geweldig en Azië begint me stilaan ook op te pikken. In februari doe ik een clubtour in de Verenigde Staten. Amerika veroveren is niet het grote doel, maar als het ook daar lukt, des te beter.”

(lacht).

FELIX DE LAET

Lost Frequencie­s “Zonder Spotify had ik nooit zo’n grote fanbase gehad in pakweg Mexico. Maar livesets draaien is even belangrijk.”

 ??  ?? Dj en producer Lost Frequencie­s.
Dj en producer Lost Frequencie­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium