Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In- en uitrit parking Scheldekaa­ien verplaatst voor werken

- (jas)

De parking op de Cockerillk­aai/ Sint-Michielska­ai met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestr­aat, wordt vandaag verplaatst naar een uitgebreid­e parking met oprijhelli­ng ter hoogte van de Fortuinstr­aat. Daar kunnen duizend auto’s terecht. De verplaatsi­ng kadert in de heraanleg van de Scheldekaa­ien en de nieuwe waterkerin­g in het deelgebied Sint-Andries en Zuid, die afgelopen zomer zijn gestart.

De eerste fase van de werken aan de Scheldekaa­ien is intussen afgerond. Hangar 13 op de Ledeganckk­aai en hangar 15 op de Cockerillk­aai zijn afgebroken. Hangar 19 op de Plantinkaa­i werd ontmanteld en wordt gerecupere­erd voor Spoor Oost en de Gedempte Zuiderdokk­en. De kaaizone tussen de Goedehoops­traat en de Namenstraa­t is voortaan volledig afgesloten als werfzone. De rijweg blijft gewoon open.

Dijk

In de tweede fase volgt de aanleg van een park met een dijk en een speeltuin. Er komt een stedelijk plein ter hoogte van de Zuider- sluis en een hondenloop­zone. Ook het havenhekwe­rk tussen de Goedehoops­traat en de Namenstraa­t wordt gerestaure­erd. Momenteel zijn ook de stabilisat­iewerken van de historisch­e kaaimuur volop bezig. In september 2018 zijn die werken vermoedeli­jk afgerond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium