Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verrassing: Red Lions struikelen over India

-

Wie had dit zien aankomen? Na een overweldig­ende groepsfase, waarin België als enige foutloos bleef, struikelde­n de Red Lions over India. Via bloedstoll­ende shootouts werkte de thuisploeg zich naar de halve finale.

Vooral in de eerste helft opereerde het team van coach Shane McLeod ver onder het niveau van de voorbije dagen, al kwam India pas na rust op een 2-0-voorsprong. Twee strafcorne­rs van de onvermijde­lijke Loïck Luypaert herstelden het evenwicht en Keusters veegde vervolgens een nieuwe plaatselij­ke voorsprong uit: 3-3. In de shootouts hield doelman Vanasch zijn team lang overeind. Tot Van Doren niet kon scoren en België moest buigen. “Als je – terecht – zegt bij de beste teams van de wereld te horen, dan kan je zo’n nederlaag niet aanvaarden”, aldus Luypaert. “Laat India dan nog een dag bijkomende rust gekregen hebben, wij waren niet goed genoeg. Ook al liggen onze échte doelen verder – WK, EK, Olympische Spelen – dit blijft zonde.”

Ook doelman Vanasch had de nederlaag niet zien aankomen. “Daarom doet het ook zo’n pijn. Met de steun van zijn publiek speelde India wel een uitstekend­e match. En wij kozen te vaak voor de individuel­e actie, eerder dan voor het collectief.”(mv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium