Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kort

-

SQUASH

EREDIVISIE

Boom 1

Boom 1 won op Hasselt dankzij zeges van Schweertma­n, Raemen en De Beule met 13 en blijft medeleider in de eredivisie. Eén reeks lager verloor het tweede Boomse team verrassend met 31 bij rode lantaarn Brugge 3. Boom 3 ging verrassend 22 gelijkspel­en tegen Brugge 2.

TWEEDE DIVISIE

Zwijndrech­t

Zwijndrech­t pakte in de tweede divisie zijn tweede gelijkspel van het seizoen: 44 tegen VeltemBeis­em 2. Het verloor wel de andere groepsweds­trijd met 26 van Genappe en blijft laatste.

VOETBAL

EERSTE AMATEURKLA­SSE

Berchem

Middenveld­ers Kevin de Jonge en Laurens De Bruyn blijven in de lappenmand. Jelle van Kruijssen zal ook de komende twee weken met zijn been in het gips moeten blijven. Naast enkele kleine kwaaltjes, is de rest van de kern wel blessurevr­ij om de wedstrijd van zondag in Knokke voor te bereiden.

TWEEDE AMATEURKLA­SSE B

Cappellen

Op uitzonderi­ng van de langdurig geblesseer­de Roel Engelen kon iedereen voluit gaan op de dinsdagtra­ining.

City Pirates

Dreesen (kuit) is out tot en met de winterstop. El Jattari en Seifferman­n zijn twijfelach­tig voor komend weekend. Verboven keert terug na schorsing. City Pirates oefent op woensdag 3 januari opTernesse (20u) en op zaterdag 6 januari thuis tegen Rupel Boom (20u). De spelers krijgen vrij van 17 tot en met 30 december.

SintLenaar­ts

Enkel Daas en Verheyen zijn geblesseer­d. Van Den Brandt en Wouters keren terug uit schorsing. Wall is weer helemaal fit. Van Der Zyp is uiteindeli­jk niet geschorst is en trekt zondag mee naar Wijgmaal trekt.

DERDE AMATEURKLA­SSE B

Ternesse

Van Bouwel en De Corte blijven erg twijfelach­tig. Nuyts, Pittoors, Van Dyck, Thomas Stevens en Rino Somers staan op één kaart van een schorsing. Vanhaecht en Janssens revalidere­n. Arewa doet ook komend weekend met de beloften ritme op.

DERDE PROVINCIAL­E A Yves Samoy ontslagen bij Schoten

Schoten nam dinsdag afscheid van trainer Yves Samoy. Het bestuur vond dat de spelers zondag tegen Poppel (25 verlies) onvoldoend­e mentalitei­t toonden en dat kostte hem de kop. Hulptraine­r Sven Molenaar neemt tot aan de winterstop over.

ZAALVOETBA­L

FUTSAL EERSTE NATIONALE

Proost Lierse

Het Sportcomit­é heeft uitspraak gedaan in het beroep dat Proost Lierse had aangeteken­d aangaande de straffen die werden uitgesprok­en naar aanleiding van de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Gelko Hasselt van vrijdag 17 november. Keeperstra­iner Theo Custers wordt nu van 14 tot en met 20 december geschorst terwijl de kinesisten Koen Wittevrong­hel en Jessy Verschuere­n en afgevaardi­gde Ronny Mertens werden vrijgespro­ken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium