Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kunnen geen excuses inroepen”

-

Volmar Ekeren speelde twee jaar op rij kampioen en leek klaar om de stap naar divisie te zetten. Maar aan die overgang heeft het nog niet veel plezier beleefd. Met drie punten uit tien wedstrijde­n oogt de balans bijzonder mager.

Zaterdag ontvangt Volmar Roeselare, dat in hetzelfde schuitje zit. Een kans dus om het tij te keren en van de laatste plaats weg te geraken.

“Het is inderdaad nog geen succesverh­aal geweest”, geeft trainer Wim Eennaes toe. “Het loopt dit jaar voor geen meter. We spelen goed tegen de sterke ploegen en slecht tegen de zwakkere ploegen. We kunnen nochtans geen excuses inroepen. We zijn compleet en iedereen is fit. Of er mentale druk is? Als leider hebben we de voorbije twee jaar voor hetere vuren gestaan. We zijn gewoon op zoek naar onze beste vorm. Bij momenten spelen we erg goed en begrijpen tegenstrev­ers niet dat we onderaan staan. Maar soms kan het ook echt dramatisch slecht zijn.”

“Toch blijf ik ervan overtuigd dat we dit niveau aankunnen, maar dan moeten we er ook staan tegen onze rechtstree­kse concurrent­en. We weten dus waar we aan toe zijn als zaterdag Roeselare op bezoek komt. Winnen is de enige optie, al is er nadien nog één lichtpuntj­e. Van de tien matchen hebben we er nog maar vier thuis gespeeld, dus in de terugronde kunnen we in eigen zaal wellicht nog iets rechtzette­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium