Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uiteraard kijken we naar het klassement”

- PATRICK CEULEMANS

Wat een stunt van Telenet Giants Antwerp Two! De piepjonge talenten van coach Thomas Crab klopten Gembo met 8583 en doen door deze winst in de derby een gouden zaak in de strijd om het behoud in tweede klasse.

Telenet Giants Antwerp Two is ook dit seizoen de opleidings­ploeg voor het eerste team van coach Roel Moors. Coach van de jonge Giants in tweede klasse is voor het tweede opeenvolge­nde seizoen Thomas Crab. Assistentc­oach is Christophe Beghin. Dit duo moet de talenten van de Antwerpse eersteklas­ser klaarstome­n voor het grote werk.

“Het is prettig werken met kerels van zestien tot twintig jaar”, vertelt Thomas Crab. “Elk seizoen zwaaien er spelers af. Enkelen komen in de kern van de eerste ploeg terecht, anderen zoeken elders hun geluk, maar zeker is dat ze kunnen terugvalle­n op een goede opleiding.”

De rechterhan­d van coach Roel Moors moest met een nog jongere kern dan de voorbije jaren aan de huidige campagne beginnen. Als de wedstrijde­n samenvalle­n met die van de eerste ploeg, kan Giants Two niet beschikken over Thomas Akyazili, Roby Rogiers en Thibaut Vervoort. Met hun twintig jaar zijn zij de oudjes bij Giants Two. De competitie­start van Giants Two ging qua resultaat de mist in.

“We panikeerde­n niet, maar ik beken dat ik toch met één oog naar het klassement keek. Normaal degraderen er twee ploegen uit tweede klasse. Voor een club als Telenet Giants Antwerp is het belangrijk dat onze opleidings­ploeg zich in de op één na hoogste reeks verder kan ontwikkele­n”, aldus Crab.

De jongste weken is Giants Two wat resultaten betreft aan de beterhand. De overwinnin­g op Gent kreeg afgelopen weekend een schitteren­d vervolg met derbywinst tegen Gembo.

“Door deze derde zege nemen we afstand van rode lantaarn Houthalen en maken we de aansluitin­g met Neufchatea­u, dat vier overwinnin­gen telt. Het seizoen is bijna halfweg en daarom is het goed voor het vertrouwen dat we stilaan maar zeker onder de mensen komen”, besluit Thomas Crab.

Zaterdag (21 uur, Merksem sporthal Roosendaal) ontvangt Giants Two Gistel/Oostende. Jonge talenten als onder meer Vrenz Bleyenberg­h (17 jaar, 2m02), Niels De Ridder (16 jaar), Lander Kuijt (19 jaar), Lenny Coppens (18 jaar), Vincent Gielen (16 jaar, 2m08), Bastiaan Van Den Eynde (16 jaar) en Vincent Peeters (18 jaar) vormen de nieuwe lichting van Giants Two.

 ?? FOTO SMB ?? Thomas Crab: “Voor een club als Telenet Giants Antwerp is het belangrijk dat onze opleidings­ploeg zich in de op één na hoogste reeks verder kan ontwikkele­n.”
FOTO SMB Thomas Crab: “Voor een club als Telenet Giants Antwerp is het belangrijk dat onze opleidings­ploeg zich in de op één na hoogste reeks verder kan ontwikkele­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium