Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben wat recht te zetten”

-

Na de 8179 overwinnin­g tegen Hasselt is Kontich naar een met Fellows Ekeren, Basket Willebroek en datzelfde Hasselt gedeelde tweede plaats gestegen op zes punten van leider Lommel. Zaterdag komen de buren van Guco Lier op bezoek en met die ploeg hebben de Wolves nog een eitje te pellen.

“We wonnen verdiend van Hasselt, maar op het einde was het nog bibberen”, geeft Jason Mommaerts toe. “In de eerste helft konden we hun driepuntsh­ot goed beperken, maar na de pauze kregen we die driepunter­s op een gegeven moment langs alle kanten om de oren. In een dolle slotfase miste Hasselt nog twee belangrijk­e vrijworpen.”

Mommaerts was met drieëntwin­tig punten de grote uitblinker bij Kontich.

“Mijn eerste twee shots gingen erin en dat zorgde meteen voor veel vertrouwen. Ik speelde de voorbije weken niet slecht, maar overtuigen­d was het niet altijd. Ik had een goed gevoel op training en heb dat kunnen doortrekke­n naar de match.”

“Zaterdag staat de derby tegen Guco op het programma. In de heenmatch gingen we daar kansloos onderuit. Het was veruit onze slechtste match tot op heden. We hebben wat recht te zetten. Guco blaast dit seizoen warm en koud, maar vorig weekend wonnen ze wel knap van leider Lommel. Ik verwacht een sfeervolle derby. Met de steun van onze trouwe supporters, hebben we een extra troef achter de hand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium